TRONDHEIM (adressa.no): Natt til fredag kom Petter Northug hjem til Trondheim etter en tre uker lang høydesamling i Italia, det første utenlandsoppholdet etter at han fikk lillebror Tomas med på sitt private lag.

Luksus på høyfjellet

— Alt har gått etter planen. Først lå vi åtte dager i Livigno, deretter ti døgn i Stelvio, forteller trener Stig Rune Kveen til Adresseavisen.

Mens Livigno ligger drøyt 1800 meter over havet, befinner høyeste punkt på Stelviopasset seg på 2757 høydemeter. På et hotell der oppholdt Northug-brødrene seg og hadde ypperlige skiforhold rett utenfor resepsjonen.

— Det var luksus, og vi kombinerte skigåing med barmarkstrening og rulleski lenger ned i dalen, forklarer Kveen.

Nettopp snøforholdene førte til at mannen som skal forsvare fire gull under vinterens VM i Lahti kunne gjøre noe han tidligere ikke har gjort på samlinger i Stelvio.

LES OGSÅ:

Løper i St. Olavsloppet

— Ettersom snøen fortsatt lå ved hotellet, kunne vi trene langrenn på 2700 meters høyde. Vanligvis må vi opp til 3100 – 3400 meter for å få skiforhold.

- Er det en fordel?

-På den første høydesamlingen tror jeg det kan være en fordel. Restitusjonstiden blir litt mindre, mener Kveen.

De kommende ukene skal langrennssportens største stjerne oppholde seg i Trøndelag. Kommende uke er planen å løpe to etapper i St. Olavsloppet, én for moderklubben Mosvik og én for sin sponsor Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Mens Northug slet med sykdom i fjor sommer, har det aller meste gått etter planen så langt i år.

LES OGSÅ:

– Motivert lillebror

— Det ser veldig bra ut for Petter sin del. Det er helt tydelig at han er i gang for å forberede mesterskapssesongen.

Kveen mener også at samarbeidet med lillebror vil slå positivt ut.

— Jeg har bare positivt inntrykk. Vi begynte på Sognefjellet og dro rett på en ny samling. Tomas har kommet inn som et frisk pust og bidrar veldig bra. Jeg tror det er utelukkende positivt for Petter og treningsmiljøet. Tomas virker veldig motivert.

SE VIDEO:

Det er nå rundt fem måneder til langrennssesongen åpner. Verdenscupen innledes i finske Kuusamo i slutten av november. Vinterens høydepunkt, ski-VM i Lahti, starter med sprint torsdag 23. februar.