Fredag ettermiddag sendte politiet i Nord-Trøndelag ut to meldinger på Twitter, hvor det kom frem at det hadde blitt igangsatt to leteaksjoner i Meråker. Den ene gjaldt en kvinne som hadde blitt overrasket av tåke i området Stordalen. Den andre handlet om en mannlig jogger som var borte i området Gudå.

Den mannlige joggeren i 40-årene viste seg å være langrennslandslagets nyansatte trener og tidligere olympiske mester Tor Arne Hetland.

Tåke i fjellet

Han var på treningstur i skibygda sammen med lokale skiløpere.

— Vi var på løpetur fra Gudå og opp til Røsshaugen. Det var litt tåke i fjellet på vei opp, og litt mer på vei ned. Jeg bestemte meg for å legge på litt ekstra på turen, noe som gjorde at den ble litt lengre enn planlagt, forteller Hetland til Adresseavisen fredag kveld.

Med tomt batteri på klokka hadde han ikke full oversikt over hvor lenge han var ute, men anslår at treningsturen varte i seks-sju timer. Dette førte til bekymring blant treningskompisene, som valgte ikke å bli med Hetland på ekstrasløyfa.

— Det var dumt at jeg ikke hadde med meg telefon. Dessverre var det på denne turen jeg gjerne skulle hatt den med, sier han.

Lengre enn planlagt

Skilandslagets nye sjef sier at han hele tiden hadde kontroll på hvor han var, men at tett tåke førte til at det ble litt vanskelig å finne den raskeste veien ned.

Hetland kom tilbake til startpunktet uten letemannskapenes hjelp.

— Det gikk pent og pyntelig for seg. Jeg fikk varslet de som var mest bekymret, om at alt var i orden.

Da turen ble lengre enn planlagt, fryktet Hetland nettopp det som skjedde:

— Da jeg løp, håpet jeg for guds skyld at det ikke var leteaksjon på gang. Samtidig er det veldig hyggelig at folk bryr seg.

Endte godt

— Hva har du lært av denne opplevelsen?

— Jeg hadde med både sekk og mat, og vann er det nok av i bekkene. Så jeg kunne nok ha holdt det gående like lenge som Hallgeir Martin (Lundemo, Meråkers kjente ekstremløper), humrer Hetland, men legger mer alvorlig til:

— Jeg hadde verken med kart eller kompass, det burde jeg ha hatt. Jeg burde også ha hatt telefon. Det er lærdommen.

Dermed endte historien bra. Det gjorde også den andre leteaksjonen i Meråker, hvor en kvinne i 50-årene ble funnet i god form. Til forskjell fra Hetland hadde hun med telefon i fjellet.