Mandag kommer Brann på besøk på Viking Stadion. Spiss Erik Nevland trives godt mot bergensere og har faktisk scoret i alle de siste fire kampene mot Brann — totalt åtte mål.

— Oi. Jeg visste ikke at det var så mange, sier Nevland.

Han laget ett mål i begge oppgjørene for to år siden. I fjor scoret han ett mål i bortekampen som endte 3-0, og to mål i 3-3-kampen på Stavanger stadion. I tillegg scoret han to mål da Brann ble slått 4-1 i Bergen 1998, og ett da Viking vant med samme sifre i Bergen i 1997. — Jeg vet ikke helt hvorfor. Kampene de siste årene har i hvert fall vært severdige og med mange mål, sier Nevland.

Han har vært kneskadet i tre uker, men har trent for fullt med ball siden fredag og starter trolig dagens oppgjør mot Brann.

— Kneet kjennes veldig bra ut. Jeg regner med at det går fint, sier Nevland, som ikke har fått sett Brann i serien i år.

— Jeg spilte mot dem før sesongen. Da virket de sterke, sier Nevland om Branns 2-0-seier på Randaberg.

Etter en middels innledning på sesongen har bergenserne hevet seg kraftig. Seks strake seirer, hvorav to i cupen, er fasiten den siste måneden. Viking håper som vanlig på å bli historiske før hjemmekampen på Viking Stadion.

— Jeg har tro på at vi får vår første seier på hjemmebane, sier Nevland.