Peter Kovacs tiljubles av Roar Christensen og Morten Gamst Pedersen (til venstre) etter scoringen mot Fredrikstad søndag. Foto: Ronald Johansen

Og man kan fort tenke seg at prisen neppe sank etter kanonkula av et skudd, som sendte Alfheim til himmels, og «Gutan» til sin syvende strake hjemmeseier søndag.

Alt signert Peter Kovacs. Skuddet. Jubelen. Og ikke minst lettelsen.

Samme Kovacs som nå er på vei bort fra Alfheim.

— Detaljer om dette vil jeg ikke kommentere, sier Tore Rismo.

Men:

— Viking har vært konkrete, og laget en presis skisse som forslag på løsning til situasjonen. Vi har sagt at vi trenger tid. Dette skjedde like før helga, fortsetter han.

— Viking kom med et bud, altså?

— Ja. Du kan vel kalle det et bud, medgir han nølende.

Tilbake fikk Viking-direktør Bjarne Berntsen beskjed om at TIL trenger betenkningstid. Den kan fort bli dyrekjøpt.

— De vil ha tilbakemelding i midten av uken. Så nå skal vi sette oss ned i ro og mak og gjøre opp en formening. Vi har det oppe til vurdering, men har jo klargjort premissene - at et salg er under forutsetning om at vi har en erstatter klar.

— Viking har det travelt. Det har jo ikke vi, sier Rismo, som jobber ekstra med situasjonen rundt et salg av Kovacs.

Selv ønsker ungareren å være lojal på sine siste dager i klubben, men klarte bare å være rundt moderat lykkelig over å ha dradd i land en seier som satt dypt, dypt inne. TILs 100. hjemmeseier i eliteserien.

— Jeg har glad for å kunne hjelpe klubben med å score mål. Så lenge jeg er her vil jeg gjerne bidra med mitt.

— Men Viking-interessen høres interessant ut. Virker som det kan skje mye spennende denne uken. Jeg er åpen for alt, sier han.

Viking-direktør Bjarne Berntsen bekrefter at det var dialog like før helga.

— Vi har sagt til Tromsø at vi ønsker en kjapp avklaring. Det kan jeg bekrefte, sier Berntsen, som ellers er ordknapp på detaljene.

— Det er vel alltid slik at klubben som skal selge vil ha mer enn klubben som vil kjøpe, smiler han.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo vil av hensyn til Viking ikke prate om budet. Men han prater derimot gladelig om seieren søndag.

— Peter gjør jobben sin og scorer mål, smiler han, lykkelig over at det ble tre nye poeng - og serieledelse fem poeng foran nummer to, RBK. - Vi mangler fem poeng til målsetningen for året. Men vi har mer å gå på. Det som skjer i 2. omgang er sånn som skjer. Målene preger det som skjer på banen, mener han, og ser sitt stikk til å konstatere det kalde fakta om Peter Kovacs.

— Peter hadde spilt på ethvert annet tippeligalag enn TIL Det er luksus. Ikke et problem, melder treneren.