soma.1

Ragnvald Soma smilte bredt da han gikk i Ullevaal-garderoben etter kampen mot Lyn 31. mai. 20 måneders mareritt var over.

Etter 1530 spilleminutter kunne han endelig ta fatt på hjemveien med tre poeng i bagasjen. Det hadde ikke skjedd siden Bryne slo Start i Kristiansand 20. oktober 2002. Bryne tapte det som var av bortekamper i fjor, og da Brann begynte årets sesong på samme måte, mente mange at det var Soma som hadde tatt med seg borteskrekken til Bergen.

— Stressmoment - Det ble en del mas rundt akkurat det, og derfor smakte seieren mot Lyn ekstra godt. Det var ingen vakker kamp, men innsatsen var helt topp, sier han.

Mandag jakter Soma årets andre borteseier, mot et Viking-lag som fortsatt ikke har vunnet hjemme på sitt nye stadion. Brann-spilleren tror klubben kan være i ferd med å utvikle et hjemmekompleks.

— Det kan lett bli et unødvendig stressmoment, slik det ble med Brynes bortestatistikk i fjor. Viking virker å være i en blindgate, men laget bør være bra nok til å vinne mange kamper på hjemmebane, sier den utflyttede jærbuen, som vraket en overgang til de mørkeblå til fordel for Brann etter fjorårets nedrykk på Jæren.

— Jeg tok mitt valg, og da blir det feil å spekulere i hva som kunne skjedd dersom jeg hadde gått til Viking. For meg er den saken et ferdig kapittel.

— Hva betydde klubbenes trenere for ditt valg?

— Jeg følte meg velkommen og ønsket i Viking også, men det er ikke tvil om at det betydde mye at Mons Ivar Mjelde tok tidlig kontakt og ivret for at jeg skulle komme til Bergen.

Soma har funnet seg vel til rette i Brann, og sammen med islendingen Olafur Örn Bjarnason danner han et av eliteseriens mest solide stopperpar. Jærbuen ligger helt i toppen på de fleste av landets spillerbørser, og Soma er nok en gang i ferd med å bli et spennende salgsobjekt. Selv legger han ikke skjul på at utlandet frister.

Wien på tribunen - Austria Wien skal ha vært på tribunen under forrige kamp. Mitt neste mål er å komme til utlandet, men det viktigste nå er å prestere bra for Brann, så får vi se om proffsjansen dukker opp, sier Soma, som også tidligere har vært aktuell for den østerrikske toppklubben.

Midtstopperen følger også nøye med og gleder seg over det som skjer i gamleklubben på Jæren.

— Jeg forsøker å finne ut Brynes resultater så kjapt jeg kan etter våre egne kamper. Klubben har komponert et lag som fungerer, og seirene mot Moss, Kongsvinger og Start er imponerende.

— Kommer du noen gang tilbake til Bryne?

— Man skal aldri si aldri, men det skjer nok ikke de første fire-fem årene.

Mandag er han uansett tilbake i Rogaland, på jakt etter en ny borteseier.