Fjorårets vinnere av Premier League har ikke fått noen god start på sesongen. Dårlige resultater på banen og utenomsportslige situasjoner har fått eksperter og media til å sette spørsmålstegn rundt Jose Mourinho.

Fysiokritikk

Tidlig i sesongen ble fysioterapeuten Eva Carneiro fjernet fra Chelsea-benken. Det nyeste utenfor fotballbanen er at spillerne ikke har lov til å spøke eller le på trening, i et forsøk på å hente seg inn etter den verste seriestarten på 29 år i klubbens historie.

Onsdag kveld spiller blåtrøyene mot Maccabi Tel Aviv fra Israel og kampen blir på mange måter sammenliknet med 1-1-kampen mot Rosenborg fra 2007. Det skriver fotballkorrespondenten Dominic Fifield i The Guardian.

— Med en stor uke i vente, har nå Chelsea muligheten mot det som skal være kasteballen i Champions League-gruppen, skriver Fifield.

Rosenborg ble også stemplet som kasteballen i den gruppen, men klarte å stelle i stand trøbbel i London-klubben. Blåtrøyene hadde et storoppgjør mot Manchester United etter kampen mot trønderne, i år møter de Arsenal.

Tror ikke på gjentakelse

foto
UNDER PRESS: José Mourinho. Foto: Rui Vieira, AP

Chelsea-treneren mener at historien fra 2007 ikke vil gjenta seg. Men faktorene er veldig like dersom vi dykker i detaljene. Fifield nevner også tilfeldighetene med at «hovedsigneringen» på den tiden var vingen Florent Malouda, mens i år var det også en ving, Pedro Rodriguez.I 07/08-sesongen hadde Mourinhos lag ti poeng i ligaen før de skulle møte Rosenborg i Europa. I år står London-klubben med fire poeng før møtet med den israelske klubben, noe som setter fart på spekulasjonene om managerens fremtid.

Sparken

Etter uavgjortkampen mot trønderne på Stamford Bridge, ble Mourinho sparket fra klubben to dager etter kampen.

I 2007 tok Rosenborg ledelsen ved Miika Koppinen, før stjernen Andrij Sjevtsjenko utlignet i andre omgang.