– Dette er alvorlige påstander som må dokumenteres eller trekkes tilbake.

Det sier Kjetil Siem til Bergens Tidende. Han er generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF).

I NFF er det hektisk aktivitet fredag etter de sterke påstandene som kommer frem i boken til tidligere fotballagent Knut Høibraaten.

– Ekstreme påstander

I boken «Fotballagenten» beskyldes fotballpresident Yngve Hallén for å være korrupt. Forfatteren forteller også om hvordan han er «100 prosent sikker» på at 1.-divisjonskampen mellom Moss og Aalesund i 2006 ble fikset.

– Vi har vært i kontakt med dommeren, og i morgentimene sender vi også brev til de nevnte klubbene. Politiet er også koblet inn, det er rutine i slike alvorlige saker, sier Kjetil Siem.

NFF ser svært alvorlig på påstandene som kommer frem.

– Dette er alvorlige påstander som må dokumenteres eller trekkes tilbake. Yngve Hallén sitter i FIFAs etiske komite, og for ham er dette ekstreme påstander å bli utsatt for, sier Siem.

– Påstandene som kommer frem kan ikke gå upåaktet hen. Hvis noe har skjedd må Høibraaten hjelpe oss på vei, sier generalsekretæren.

Hallén selv har varslet at han vil saksøke Kagge forlag dersom boken kommer ut.

– Vi er enige med presidenten at et organ utenfor NFF skal se på påstandene som er fremkommet og også la presidenten forklare seg slik at vi får er uhildet betraktning på det hele, sier Siem.

Vil snakke med Høibraaten

Kjetil Siem sier at han reagerer sterkt på enkelte uttalelser Høibraaten har kommet med til Bergens Tidende. Høibraaten sa blant annet:

«Om Yngve Hallén har hatt noe med det å gjøre, er umulig for meg å vite. Det kan godt være at noen har sagt at Hallén skal ha pengene, uten at han har visst om det».

«Jeg tenker at Yngve Hallén må reagere slik han føler er best. Er det sant, er det fint om han legger kortene på bordet, er det ikke det, er det fint om han sier det. Min påstand holder verken overfor politiet eller i en rettssal. Det er bare en påstand. Jeg forteller det jeg vet. Jeg vet ikke om dette er sant».

– I BT kommer forfatteren med en slags retrett på sine uttalelser mot Hallén, han er ikke lenger så sikker på om Halléns navn er nevnt. Å kaste ut påstander som er anonymisert og ikke dokumentert, er uholdbart, sier Siem.

Allerede ligger det en kampfiksing-sak hos statsadvokaten i Oslo. Om de nye kampfiksing-påstandene sier Siem:

– Dette er et veldig angrep på to klubber. Vi er veldig interessert i å få informasjon fra kilden, som er forfatteren. Hva var hans rolle i dette? Hvorfor kom de som påstås å ville fikse kampen akkurat til ham? Hvem var det som kom til ham, og hva skulle han gjøre? Slike spørsmål er vi veldig interessert i å få vite mer om, sier Kjetil Siem.