I dag kommer boken «Fotballagenten», som tidligere agent Knut Høibraaten har skrevet. I boken rettes det blant annetsterke beskyldninger mot fotballpresident Yngve Hallén.

Høibraaten påstår også at kampen mellom Moss og AaFK tilbake i 2006, som endte 0-5, var fikset.

Knut Høibraaten kommer med boken «Fotballagenten - Røverhistorier fra Fotball-Norge». Foto: Jan M. Lillebø

— Jeg er 100 prosent sikker på at den kampen ble fikset. Han snakket som om at dette var noe de hadde gjort i flere år. Selv om det var snakk om mye penger, var jeg aldri fristet til å si ja, sier den tidligere agenten til VG.

Takket nei

Ifølge Høibraaten møtte han en mann i Albania som utga seg for å representere en organisasjon i Malaysia som drev med kampfiksing. Mannen forklarte at kontakten de brukte i Norge ikke var aktiv lenger, og nå trengte de noen som kunne ordne at AaFK slo Moss med minst tre mål. Kampen ble spilt i Moss 30. april 2006.

Den tidligere agenten ble tilbudt en koffert med 800.000 kroner, som skulle være nok til å kjøpe tre-fire spillere på Moss. Det som var igjen av penger, skulle Høibraaten selv få beholde. Nordmannen takket nei til tilbudet, men han mener noen har tattjobben ettersom AaFK vant 5-0. ## Bakke: — Føltes uvirkelig

Nåværende Molde assistent Geir Bakke var trener for Moss den gangen. Han forteller til VG at Høibraaten informerte han om sine opplysninger da de møttes over to år senere, i 2008. — Dette må stå for Knuts regning. Jeg ser ikke på ham som en som farer med vås, men jeg klarte nesten ikke å ta det innover meg da han fortalte meg det. Det føltes helt uvirkelig at noen i den sammensveisede gjengen gikk bak ryggen på de andre. Jeg føler ubehag av å ha vært så tett på noe som blir mistenkeliggjort for kampfiksing, sier Geir Bakke til VG.

— Jeg husker ikke målene. Husker bare at det rant på. Hva i all verdens land og rike holder vi på med, tenkte jeg. Men det var ikke noe ved den kampen som tilsa at noe var galt, sier Geir Bakke.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med en AaFK-spiller som spilte kampen, men han ønsker ikke å kommentere påstandene.