ALFHEIM: Ingen har spilt flere kamper for TILs A-lag enn «Bummen» (405 kamper totalt).

Han debuterte for A-laget som 17-åring i 1987 og gleder seg over at klubben er i ferd med å fram en ung spiller som kommer fra Tromsø.

– Det er selvfølgelig veldig gledelig at TIL får fram egenproduserte spillere, det er det ingen tvil om. TIL trenger det og det har vært veldig lite av slike typer de siste 10-15 årene, sier Johansen, som nå trener Finnsnes

Han legger ikke skjul på hvor viktig faktumet er at Ingebrigtsen er bygutt.

Bjørn Johansen er svært glad for Mikael Norø Ingebrigtsens imponerende debut. Foto: Arkiv

– Det mener jeg er veldig viktig. Det er med å skape identitet og tilhørighet til klubben. At Mikael nå kommer opp er et bevis på at det gjøres mye riktig i klubben, sier «Bummen».Den forrige TIL-helten fra byen var Ruben Yttergård Jenssen. Også Jonas Johansen er flasket opp i TIL.

– Ingenting er bedre enn at gode, lokale spillere etablerer seg. Om han er oppvokst på Tromsøya, Sørreisa eller Nordreisa er mer underordnet. Det kommer opp en generasjon nå som har gode forutsetninger til å klare det og som gradvis kan fases inn i laget, sier 1986-helt Tore Rismo – og nevner Runar Espejord og Jostein Gundersen.

– Stort potensial

Ingebrigtsen har hatt litt av en drømmeuke. Først scoret han i 2-1-seieren mot Mo i cupen. Mot Aalesund fikk han fornyet tillit og den unge høyrekanten scoret TILs første mål i lagets første borteseier i eliteserien på to og et halvt år.

– Mikael har egenskaper du ikke ser så ofte. Offensivt holder han eliteserienivå og vel så det. Han har en timing i spillet sitt, en kvikkhet og egenskap til å dra av spillere i én-mot-én-situasjon, samt et kjapt skudd, som gjør det veldig spennende å skulle følge ham videre, sier Johansen.

Berg-Johansen-kopi?

Men at en ny lokal profil betyr så mange flere tilskuere på Alfheim, er Rismo mer usikker på.

– Mange sier det er viktig med nordnorske spillere. Ja, det er det. Men de to siste årene har det vært en relativt høy andel spillere nordfra i laget. Samtidig har publikumstallene relativt skuffende. Så om det kommer mye mer folk på kamp, fordi det er en ny spiller fra byen eller fylket på laget, gjenstår å se, sier han.

Både Johansen og Rismo understreker at man må være tålmodig med Mikael.

– Jeg ser det er snakk om Ødegaard-kopi, men Mikael skal få være Mikael. Er det én han minner meg om, så er det en ung Stein Berg-Johansen; kjapp, lavt tyngdepunkt, god akselerasjon og en solid avslutter. Det var slik Stein var i TIL før den stygge skaden (beinbrudd), sier Tore Rismo.