På stillingen 2-0 til Brann mot Strømmen, valgte Rikard Norling å bytte inn 34 år gamle Erlend Hanstveit da det gjensto ni minutter av kampen.

Emil Hansson måtte se lagkameratene fra benken.

På tribunene lød det taktfaste rop på Emil Hansson, men 16-åringen fikk heller ikke denne gang spilletid av Norling.I BTs direktesendte Ballspark-program etter kampen, begrunnet Norling valget sitt slik:

— Emil behøver tid. Han behøver å utvikles videre for å kunne håndtere disse kampene. Slik er det.

Stortalent

Midtbanespilleren Hansson er fast inventar på Norges aldersbestemte landslag, og ble i fjor regnet som et talent i superklassen — sammen med ikke ukjente Martin Ødegaard.

I vinter fikk Brann et millionbud fra nederlandske Twente på spilleren. Dette ble blankt avvist. Etter budet har Hansson knapt nok vært på banen i A-sammenheng.

Agent Stig Lillejord er opprørt over at Emil Hansson fortsatt ikke får spilletid av Rikard Norling. Foto: Jo Straube

Hansson representeres av agenten Stig Lillejord. Han er også agent til en hel rekke andre Brann-spillere, og i forrige uke kritiserte han Brann for å ha gitt Kasper Skaanes et tilbud om ny kontrakt som han oppfattet som «en fornærmelse ». Siden ble partene enige om en ny avtale. Nå er Lillejord igjen på krigsstien.

— Begrunnelsen fra Norling er syltynn. Man må kunne stille spørsmål ved hvilken utvikling spilleren skal få når han ikke engang kan få vise seg frem i et kvarter på hjemmebane når Brann leder 2-0 mot Strømmen.

Utgående kontrakt

Brann ønsket altså ikke å selge Hansson tidligere i vinter, selv om spilleren var meget sugen på å dra til Nederland. Dersom han ikke kan spille kamper i 1. divisjon, er Branns kamptilbud til spilleren oppgjør i 3. divisjon.

— Vi er klar over at det er trenerens privilegium å ta ut laget. Det må han stå fritt til. Vi står også fritt til å agere utifra det, når tiden er moden for det, sier Lillejord, med dårlig skjult adresse til at spillerens kontrakt utløper ved slutten av neste sesong.