Basketlaget fra Tromsø har hatt en strålende sesonginnledning, med fem seire på like mange kamper.

Men regnvær (!) har preget forberedelsene til søndagens kamp mot Kongsberg. Baskettreningen både mandag og tirsdag ble avlyst på grunn av vannlekkasje i Tromsøhallen, og onsdag hadde laget sin vante fridag.

— Vi var tilbake i går, skal trene i kveld og i morgen. Vi må bare gjør det beste ut av det, sier Tromsø Storm-trener Kenneth Webb.

Møter nykommer

Da kan det være passende at gjestene på søndag er BLNO-nykommerne Kongsberg Miners. De står med tre seire og tre tap på seks kamper. Men Webb tar ingenting for gitt.

— Det kommer ikke til å bli enkelt for oss i det hele tatt. De har to veldig gode amerikanske spillere (Brandon Boggs og Aareon Smith, journ.anm.) og en legendarisk coach i Baard Stoller, sier Tromsø Storm-treneren og fortsetter:

— Dessuten vant de borte mot Centrum. Folk har snakket om at Centrum har ligaens beste stall, og de vant der, sier Webb om søndagens motstander.

Ønsker permanent løsning

Samtidig håper Kenneth Webb at Tromsø Storm slipper å bekymre seg for regnvær i fremtiden.

— Vi må få en permanent løsning på dette problemet, ellers blir vi plaget med det samme om tre og fem år. Det er bare et par plasser i hele byen hvor vi kan trene, så vi er sårbare, understreker Webb.

Byråd for idrett i Tromsø, Brage Larsen Sollund (Ap), varsler at man vil ha en inspeksjon for å avdekke hva problemene i Tromsøhallen skyldes i løpet av november.

— I følge byggforvaltning skyldes lekkasjen mest sannsynlig svikt i overgangen mellom tak og ventilasjonsanlegg. Det er så høyt at man må ha mobil kran for å inspisere det. Vi har som mål å få gjort denne inspeksjonen innen utgangen av november, sier idrettsbyråden.

— Vi har et mål om å få gjort denne inspeksjonen innen slutten av november.

Inntil videre får Tromsø Storm håpe på klarvær og fortsatt seiersmarsj.