Team Northug stilte mannsterke i Kirkebakken Grand Prix i år.

— Vi skulle trimme støtteapparatet, sier pappa John og smiler. Til stede i paradegata i Hamar var også mamma May og brødrene Thomas og Even.

— For å si det sånn, Kirkebakken Grand Prix er ikke verdens viktigste, men like fullt veldig artig å delta på. Vi er imponert over den fenomenale stemningen i Hamar. Dette er gøy, sier John Northug til h-a.no.

Det var bare en liten hake i oppladningen for familien Northug, forteller John videre.

— Thomas datt på badet og slo halebeinet, dette hemmet han nok litt. Derfor var det artig at Even gjorde det så bra og kom til semifinalen, der sprintvinneren Timo Andre Bakken vant. Petter har heller ikke vært i finalen i Kirkebakken Grand Prix de siste årene, nå hadde han sjansen til å kvalifisere seg. Han måtte imidlertid se seg slått av en gammel sprinter, sier John Northug videre.

— Det er flott å være med på langrennssportens formel 1 i Mjøsbyen, sier Petter Northug.

Stor stemning

Mange trosset silregnet og sto langs løypa. Et entusiastisk publikum kunne heie slovenske Katja Visnar inn til en klar seier i sprintfinaleheatet mot Barbro Kvåle. Det måtte målfoto til for å kåre vinneren i finalen i sprintherreklassen. Timo Andre Bakken slo svenske Johan Edin.

Hamar-ordfører Morten Aspeli gir all honnør til Hamar skiklubb.

— Klubben legger ned så mye frivillighetsarbeid i dette arrangementet og setter langrennssporten og Hamar på kartet. I dag så vi at folk møter opp tross regnværet og skaper stemning. Det er flott å se norgeseliten samlet på et brett og skistjernene blir tilgjengelig for allmennheten på en helt annen måte, sier Aspeli.

— Etter fjorårets arrangement, ble det sagt at dette var det siste Kirkebakken Grand Prix. I samarbeid med Hamar skiklubb satte vi oss ned og fant en løsning. Jeg er glad skiklubben tok i bruk Strandgata. Jeg synes denne arenaen er helt topp og håper den også vil inngå i framtidige arrangementer.