HAMAR: Skiskytterbrødrene Tarjei (25) og Johannes (20) er ferske navn på startlista til Kirkebakken Grand Prix på rulleski, som skal bruke Strandgata som hovedarena denne gangen.

Alsgaard på plass

— Jeg tror sprintstafetten blir veldig bra. Brødrene Bø mot brødrene Northug er en herlig duell. I tillegg har vi spennende lag i Thomas Alsgaard/Ånund Lie Byggland, Ola Vigen Hattestad/Øystein Pettersen og kombinertgutta Mikko Kokslien/Truls Sønsthagen Johansen, sier Jan Christian Bjørn, som er sentral i arrangementet, sammen med Emil Søbak Gundersen og Hamar Skiklubbs Jørn Helge Dahl.

Tore Martin Søbak Gundersen og Kristian Græsli skal utgjøre det lokale laget i denne stafetten.

Utenlandske løpere

På damesiden jobbes det med en sterk makker til Maiken Caspersen Falla. Katja Visnar og Vesna Fabian fra Slovenia er også et spennende lag. Trolig blir det også lag fra juniorlandslagene til Norge, Slovenia og Tyskland, som er på samling på Sjusjøen. I tillegg blir det et lokalt lag på damesiden.

I sprintstafetten legges løypa fra Strandgata og nedom det som kalles åttemeteren, før løperne kommer opp igjen i Strandgata.

Hver løper skal gå tre runder.

Tette dueller

Den individuelle sprinten blir en 200-metersprint med start i krysset Vangsvegen/Strandgata.

Der blir det garantert stor fart og dueller i hundredelerklassen.

Det blir prolog, kvartfinaler, semifinaler og finaler som vanlig. Planen er å kjøre ferdig sprinten først.

- Bra arena

— Strandgata er en overraskende bra arena. Vi skal stenge av, og det blir fint for tilskuerne. Vi håper som vanlig at det kommer mange tilskuere, slik at vi får en skikkelig ramme rundt Kirkebakken Grand Prix. Det blir show og tette dueller, sier Jørn Helge Dahl i Hamar Skiklubb.

Det blir storskjerm og bred arenaproduksjon.

— Vi tror alle langs hele sprintløypa vil se storskjermen godt, sier Jan Christian Bjørn, som gleder seg mest til brødreduellen.