Tor A. Arnø, Stabæk-supporter.

Før søndagens kamp er avstanden mellom lagene åtte poeng. Med seier til Stabæk skrumper den inn til fem. Da lever gullhåpet fortsatt i Bærum. Vinner Rosenborg, øker den til 11 poeng. Da kan selv optimistiske Stabæk-folk slutte å se oppover tabellen. *** Vil du lese flere supporterblogger? Her finner du dem.**

Så langt i år har ingen av lagene i Tippeligaen greid å slå Rosenborg på Lerkendal. Men det skyldes selvsagt at ikke Stabæk har vært der enda... I fjor slo vi dem 1-3 på selveste 16. mai, og ødela vel med det 17. mai-toget deres.

Billig, billig, billig

I vårsesongen ledet vi 2-0 hjemme på Nadderud, før Rosenborg fikk et straffespark som så ut til å være hentet ut fra en reklamefilm for en lavpriskjede. Det var et straffespark av den særdeles billige sorten. Etter å ha vært utspilt og ikke skapt rare greiene offensivt, inviterte dommeren serielederen inn i kampen igjen med en gavepakke.

*** Husker du kampen på Nadderud i vår? Her er vår sak fra matchen.**

Med 2-1 var RBK tilbake i kampen og fikk fornyet selvtillit, og vant til slutt 2-3. Bob Bradley har ikke glemt det straffesparket. Ingen andre som holder med gutta i «blaat» heller.

Sjanseløs uten Dio?

Kampen blir den første for Stabæk etter at de solgte Diomande til Hull. Mange mener at laget med et sånt salg i realiteten har solgt seg ut av gullkampen.

*** Diomande solgt på overgangsvinduets siste dag: — En sjanse jeg bare måtte ta.**

At laget er svekket, er det liten tvil om. Samtidig må Rosenborg også stille uten sin toppscorer. Alexander Søderlund må stå over kampen pga gule kort. Dermed går seriefinalen uten Tippeligaens toppscorer nr 1 og nr 2. Forhåpentligvis er det andre som da benytter sjansen til å stå frem og vise at de kan score mål. I hvertfall noen på Stabæk-laget.

Bare seier er godt nok

For Stabæk er bare seier godt nok for å holde liv i gullkampen. Selv med et RBK-tap, har trønderne et godt forsprang, men om Stabæk vinner er det hvertfall litt spenning igjen i de siste kampene.

Bob Bradley vet at om Rosenborg får en luke på 11 poeng, er gullkampen i realiteten over. Og med Viking bare fire poeng bak oss, er seier også viktig for å trygge sølvplassen.

Derfor har Bradley forsikret at Stabæk ikke drar til Lerkendal for å forsvare seg til ett poeng. Her handler det om å angripe, om å vinne og ta med seg alle poengene hjem. Det handler om å forsvare seg godt og benytte kontringsmulighetene som garantert vil oppstå til å score mål. Vi har gjort det før, og vi kan gjøre det igjen!

Fullsatt Lerkendal

Det forventes tilnærmet fullsatte tribuner til søndagens oppgjør, og da hadde det passet godt å sende over 20.000 trøndere skuffet hjem.

Og det blir vel ikke bedre stemning når de taper i semifinalen den 23. september også. Det kan fort bli 10 skuffende dager for seiersvante trøndere. Det er hvertfall planen til de «blaa».