– Det svir fortsatt. Den beste måten å svare på nå, er med en solid prestasjon mot Lillestrøm. Det var en som sa til meg at det er bedre å tape en kamp 5-0, enn å tape fem kamper 1-0, sier Aabrekk og prøver å se litt humoristisk på det.

Onsdag hadde laget en fridag, men fra torsdag av rettes fokus over på søndagens kamp.

– Vi har hatt en analysevariant av kampen der vi forsøkte å fokusere på de positive mulighetene som var der. Vi må forsøke å gjenskape situasjoner fra der vi har vært gode i treningskampene. På hjemmebane må vi vise en annen trygghet enn vi gjorde foran 20.000 på Lerkendal. Vi må utnytte det slikt Rosenborg klarte, men vi tåler en slik kamp, sier AaFKs trener.

Ikke akseptabelt

Men Aabrekk er klar på at de også lot spillerne kjenne på feilene de gjorde i kampen da den ble analysert.

– Vurderte du å bytte ut noen før pause?

– Vi forsøkte å legge om til 4-5-1 og tok Barrantes ned i midtbaneleddet, det var tiltaket vi gjorde i 1. omgang. Men vi fikk nok ikke så mye effekt ut av det. Tilbakemeldingene fra spillerne er at målet kom veldig raskt. Rosenborg fikk et stort adrenalinkick og vi en tilsvarende nedtur, så ble vi preget av stundens alvor, sier Aabrekk og legger til:

– Skal du trekke laget lengre bak eller prøve å score ved å stå høgere? Det kan fort bli en defensiv tankegang også, så er det selvsagt lett å være etterpåklok når vi ser hvordan det gikk.

Syndebukker

Enkelte spillere fikk tøff medfart på både Sunnmørspostens og andre mediers spillerbørs.

– Det er vel noen spillere som må levere solide prestasjoner på trening for å få starte igjen?

– Jeg synes ikke det er rett å gjøre enkeltspillere til syndebukker, for her var det svikt over hele fjøla. Du må både tap, vinne og spille uavgjort sammen med noen andre. Rosenborg løp raskere, sprintet mer og virket sterkere fysisk. Det overrasket meg, sier han.

– Har du inntrykk av at noen enkeltspillere har fått gjennomgå urettmessig etter kampe n?

– Jeg har hatt mer enn nok med meg selv, analysering av kampen og observering av AaFK 2s siste treningskamp. Jeg har ikke registrert så mye av det som er skrevet og sagt etter kampen, avslutter han.