Nordmannen var på alles lepper før start i den prestisjetunge klassikeren Paris-Roubaix søndag. 27-åringen har vært i knallform i 2015, og riktignok holdt han følge lenge, men Kristoff måtte gi tapt med en snau mil igjen å sykle før målgang i Roubaix.

Med spurtkongen fra Stavanger ute av løpet, var det tyske John Degenkolb som var sterkest. Zdenek Stybar knep andreplassen, mens Greg Van Avermaet spurtet inn til tredjeplass.

— Helt utrolig. Jeg kan ikke forstå det akkurat nå. Jeg måtte jobbe veldig hardt for dette, sier vinner John Degenkolb i et intervju vist på TV 2. ## Kristoff: -Regnet ikke med å vinne

Alexander Kristoff spurtet inn til seier i sin gruppe. Det holdt til en 10. plass i klassikeren.

— Jeg skulle gjerne hatt med noen lagkamerater på slutten, men jeg vet ikke om det hadde gjort noen forskjell. Jeg følte meg ikke helt sterk nok på slutten der, sier Kristoff til TV 2 i målområdet.

Slik var søndagens Paris-Roubaix

Søndagens klassiker ble høydramatisk. Det ble fullstendig kaos i feltet da bommen gikk ned ved en togovergang. Flere ryttere snek seg forbi bommen, blant andre Alexander Kristoff, men flertallet ble stående og vente på toget. De dristigste syklistene risikerte liv og helse og krysset overgangen bare sekunder før toget suste forbi.

- En arrangørtabbe

Lignende episode skjedde i 2006. Fabian Cancellara vant, men flere av rytterne bak sveitseren ble diskvalifisert for å krysset en togovergang mens bommen var nede.

Det er fortsatt ikke avgjort hva som vil skje med den gruppa med ryttere som krysset togovergangen i dag. De aktuelle rytternes skjebne avgjøres etter målgang.

— Dette er en arrangørtabbe. Jeg tviler på at det var mange i feltet som oppfattet situasjonen før de var på overgangen, og da var det for sent å stanse, skriver Alexander Kristoffs trener og stefar Stein Ørn på Team Kristoffs Facebook-side.

For Katjusja-rytter Alexander Kristoff ble søndagens klassiker en liten skuffelse. Nordmannen har vært nesten utilnærmelig den siste tiden, blant annet med seier i den prestisjetunge klassikeren Flandern rundt.

— Jeg er veldig fornøyd med vårsesongen. Jeg hadde ikke regnet med å vinne her uansett, sier Alexander Kristoff til TV 2. ## Kjørte seg opp etter kritisk fase

Med drøyt 60 kilometer igjen å sykle så nordmannen ut til å ha problemer med å holde følge, men formrytteren kjørte seg opp i teten igjen.

— Jeg syns Kristoff så ut til å være på hælene en stund, sa tidligere proffsyklist Mads Kaggestad til TV under deres direktesending.

Også senere i rittet hang nordmannen langt bak i feltet, men kjørte seg flere ganger opp i god posisjon. Til slutt måtte han likevel gi tapt.

Klassikeren ble heller ikke gjennomført uten knall og fall. Blant storrytterne som gikk i asfalten var Geraint Thomas og vinner av rittet i 2011,Johan Vansummeren.