COMPEIGNE (Aftenposten): Mens torsdagen ble brukt til å teste syklene og kroppen på de hersens brosteinspartiene som skal forseres i søndagens Paris – Roubaix, skygget Kristoff og hans lagkamerater unna risting og slag på fredagens lille treningsrunde.

— Det er ingen vits å usette seg for mer enn man må. Det gjør vondt nok uansett, sa mannen som stort sett ikke kan gjøre noe galt om dagen.

Lagsuksess

Ikke bare har han selv en eventyrlig suksess. Hele laget flyr om dagen. Totalt er det blitt 11 seire på 13 dager. Akkurat så mye at de andre lagene begynner å bli litt lei. Det samme har skjedd med andre suverene lag som Etixx-Quick Step og for noen år siden Team Sky.

Om seiersrekken betyr at Katjusja fortsetter etter denne sesongen er fremdeles helt i det blå. Lagets eier Igor Makarov antydet før sesongstart at resultatene på vårsesongen ville avgjøre fremtiden.

-Slik sett er jo resultatene fantastiske, men helt ærlig: Vi har ikke fått noen antydninger om hvordan dette vil ende, påsto lagets talsmann Philippe Maertens.

Alexander Kristoff behøver på ingen måte bekymre seg, det er uansett nok av lag som vil overby hverandre for å sikre seg seiersmaskinen.

Frykter brosteinene

Den eneste «bekymringen» akkurat nå er 52,7 kilometer brostein som Kristoff og de andre rytterne skal gjennom søndag. De andre 200 kilometerne er det egentlig ingen som frykter nå som det er meldt tørt og fint vær.

I fjor var også nordmannen i meget god form til Paris – Roubaix, men fikk alt ødelagt med tre uhell i løpet av 15 kilometer.

— Det startet da jeg punkterte ved inngangen til Arenbergskogen. Vanligvis står lagene med nye hjul i enden av det strekket. Jeg kunne ikke sykle videre på det ødelagte hjulet og måtte vente på en lagkamerat som ga meg hjulet sitt. Jeg kom meg opp på bilkøen, men på det neste strekker var det en velt i feltet og plutselig sto bilkøen stille. Jeg kom meg ikke unna, men kjørte rett i en bil og ødela framhjulet mitt igjen. Så kjørte jeg for fort inn i en sving og veltet. Da var det i grunnen gjort. Noe slikt kan bare ikke skje igjen, forklarte 27-åringen.

Selv om det aller mest nå går stang-inn, føler Kristoff seg slett ikke uslåelig.

— Nei, og i hvert fall ikke i Paris – Roubax!