Så da ble det ikke noen cupfinale mot Rosenborg i år heller. Smått utrolig at vi fremdeles ikke har møttes i noen finale, de to beste norske lagene gjennom tidene, og vi møtes kun i innledende runder. Som oftest på Lerkendal. Merkelig det der.

Følg Rosenborg-Viking direkte her

Men dette handler ikke om cupen. Cupen er bare tull uansett. Det må ha vært derfor disponeringene på torsdag var som de var. En kan begynne å tenke tanken på at vår nye britiske spiss er 2015-utgaven av Ben Wright. Vel, Ben Wright scoret mot Chelsea, med Moore er jeg pr. nå usikker på om han kan score mot Ålgård.

Så vi møter RBK på Lerkendal. Et RBK med to tidligere Viking-spillere, og en tidligere assistenttrener. Tidligere i år ironiserte jeg over hele Norges Rosenborg. Det viste seg å være en feil, da vi tapte 4-1 og jeg dagen etter ville ha omtrent alt som kunne krype og gå på Viking stadion alle andre steder enn Viking stadion.

Derfor skal jeg her ikke si noe negativt om Rosenborg. Jeg skal ikke si noe om hvordan tidligere oppgjør har endt. Jeg skal ikke si noe om den gangen Mika Koppinen gjorde sitt beste for å sende oss ned i førstedivisjon, med god hjelp av dommer Johnny Ditlefsen som selvsagt ikke så noe og sendte ut Allan Gaarde rett etterpå. Jeg skal ikke si noe om den gangen Kåre Ingebrigtsen filmet seg til straffespark i en semifinale i cupen.

Rosenborgs John Pelu (til venstre) og Ragnvald Soma i en situasjon som ble straffespark under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Viking på Lerkendal stadion i 2008. Foto: NTB Scanpix

Jeg skal definitivt ikke si noe om John Pelu, mest fordi jeg sa mye om det forrige gang og en så jo hvordan det gikk. Jeg skal ikke si noe om den gangen Nils Arne Eggen og de snakket om å ikke bruke overdrevent høye summer for norske spillere, for så å stjele Sigurd Rushfeldt rett under nesa på Viking når Rush hadde blitt enig med Viking om de personlige betingelsene.

Jeg skal ikke si noe om at ekte vikinggutter ikke agiterer for overgang til en klubb som Rosenborg. Jeg skal ikke si noe som noe som helst negativt når det gjelder Rosenborg. Ikke bare fordi jeg er redd for at Viking igjen skal få svi for det, men fordi jeg også er bekymret for å bli hengt ut i Adresseavisen igjen med feil etternavn der ingen gidder å fikse på det i etterkant.

Så hva kan en da snakke om?

Den gangen Børge Rannestad scoret fra ca. 40 meter på Lerkendal? Den gangen Tom Henning Øvrebø faktisk viste litt baller mot et storlag og ga Bjørn Otto Bragstad rødt kort når han rev ned Max Jerry Månsson i en cupkamp på Lerkendal? Forrige gang snakket jeg i detalj om kampene i 2000 og 2001, men hva med bortekampen i 2005 der vi vant 2-0? Med mål av Egil Østenstad og Peter Kopteff. Dette er faktisk ting en bør snakke om. Dette er ting som kan gi oss litt god karma mot RBK.

Yann-Erik de Lanlay gikk fra Viking til Rosenborg i sommer. Foto: Morten Antonsen

Og vi som supportere fortjener litt god karma nå, det som skjedde på torsdag gjør virkelig vondt. Det gjorde vondt langt inne i hjerterota. Det var ikke sånn det skulle være. Det var ikke sånn det skulle ende. Om vi klarer å få med oss noe på Lerkendal kan det gi oss en sårt tiltrengt kime til håp om at vi fremdeles kommer til å ha en suksessfull sesong.Helt til sist, det er faktisk helt innafor å takle Yann Erik de Lanlay inn i reklameskiltene med en klokkeren sklitakling. Helt innafor. Akkurat det er definitivt lov å si. Spesielt nå som vi ikke får muligheten til å gjøre det på Ullevaal. Men den må altså være klokkeren.