PARIS SAINT-GERMAIN — REAL MADRID 0-0

MALMÖ - SJAKHTAR DONETSK 1-0

Paris Saint-Germain og Real Madrid møttes onsdag kveld til toppkamp i gruppe A i Champions League.

Begge sto med full pott før kampen i Paris, og med seier her ville et av lagene tatt et langt steg mot avansement til sluttspillet.

foto
Cristiano Ronaldo burde ha scoret, men PSG - Real Madrid endte målløst. Foto: NTB scanpix

Real Madrid hadde et par gedigne muligheter til å avgjøre, og spesielt Cristiano Ronaldo burde ha scoret kort tid før slutt. PSG hadde imidlertid relativt god kontroll på Madrid-kaget gjennom store deler av oppgjøret. Dermed står de to lagene med syv poeng hver før de møtes på Santiago Bernabéu i november.

Berget brente sjanser

Poengdelingen gjorde at Malmö kunne rykke nærmere begge lagene på gruppetabellen.

Åge Hareides menn sto med null poeng etter møter med de to gigantene, men satt igjen med tre poeng etter gårsdagens kamp mot Sjakhtar Donetsk. Klubblegenden Markus Rosenberg satte inn matchvinnerscoringen etter 17 minutter.

Norges landslagsprofil Jo Inge Berget hadde en rekke muligheter til å øke ledelsen. Hele tre ganger var nordmannen nær ved å score, men han viste seg ikke som den nådeløse målgjøreren han var i Norges seier over Kroatia i september. Berget skaffet også straffe etter å ha blitt revet ned av Darijo Srna, samme mann som ble offer for Berget-show på Ullevaal, men Nikola Djurdjic bommet fra straffemerket.

Dette er Hareides andre Champions League-seier med Malmö. I fjorårets utgave av turneringen vant de hjemme mot Olympiakos.

– Jeg må berømme spillerne for en fantastisk innsats, særlig i annen omgang. Vi fikk rettet på en del ting i pausen. Etterpå så vi sterkere ut enn dem, sier Hareide ifølge NTB.

– Jeg holder dette høyt. Sjakhtar har vært like gode som både Real Madrid og PSG i kamper mot dem. At vi klarte å ta dem på denne måten, gleder meg enormt. Spillerne spilte med mye hjerte, tilføyer nordmannen.

Malmö skal møte Sjakhtar på bortebane i neste runde, før nye kamper mot Real Madrid og PSG venter. Selv om gårsdagens seier ga håp, må det likevel derfor fortsatt et lite mirakel til for at det skal bli svensk Champions League-avansement.

Se høydepunktene fra alle Mesterligakampene: