ARSENAL — BAYERN MÜNCHEN 2-0

Bayern München-keeperen var mannen alle snakket om etter Arsenals 2-0-seier tirsdag kveld. Først grunnet en fenomenal redning, og dernest en horribel inngripen som sikret vertene tre poeng.

– Målet er selvsagt min feil, men sånn er det. Hadde det ikke vært for den situasjonen hadde dette endt 0-0. Det førte til at Arsenal vant, sier Neuer til Viasat 4 etter kampen.

Det var spilt 33 minutter av Arsenals kamp mot Bayern München på Emirates og stillingen var 0-0. Da Theo Walcott fikk stå helt alene fem meter fra mål, var hjemmefansen i ferd med å juble for scoring.

Men Manuel Neuer, av mange regnet som verdens beste keeper, vartet opp med en utrolig redning. Se videoklipp av redningen nederst i saken!

På Twitter kokte det over av reaksjoner etter redningen. Flere sammenlignet Neuers prestasjon med tidligere England-keeper Gordon Banks ikoniske redning i VM i 1970. — Muren Neuer, skriver Mario Götze, Bayern-spilleren som avgjorde VM-finalen for Tyskland i 2014. — Det er derfor han er nummer én i verden, skriver Napoli-keeper Pepe Reina.

Tabbet seg ut

Senere i kampen kom Neuer igjen i fokus, men denne gang med negativt fortegn. Den tyske landslagskeeperen feileberegnet et innlegg totalt. Olivier Giroud utnyttet tabben og sendte Arsenal i føringen. Da hadde Robert Lewandowski bommet på en stor sjanse for Bayern.

— Jeg kritiserer aldri spillere for å ta en avgjørelse. Vi tapte ikke på grunn av Neuer. Slik er fotball, sier Bayern-manager Pep Guardiola.

Tre minutter før slutt punkterte Arsenal kampen. Det så først ut til at Neuer igjen trakk frem en utrolig redning fra ermet, men Mesut Özils avslutning fra kloss hold hadde passert målstreken.

For Arsenal, som har vist storform i Premier League de siste ukene, var tirsdagens triumf svært viktig.

London-klubben hadde tapt de første to kampene i Champions League-gruppespillet. Med tap også her ville veien til avansement vært svært vanskelig.

Lagene møtes igjen på Allianz Arena i München 4. november. Deretter får Arsenal mulighet til å revansjere tapene for Dinamo Zagreb og Olympiakos.

Olympiakos vant tirsdag 1-0 over Dinamo Zagreb og står med seks poeng etter tre kamper i gruppespillet.

Se den fantastiske redningen her: