På dagen fire uker etter at Hólmar Örn Eyjólfsson brakk lilletåa i en duell med Mike Jensen, deltok 24-åringen tirsdag på sin første fulle fotballøkt.

— Det er veldig gode nyheter og definitivt viktig for oss at Holmar blir tilgjengelig, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Smerteterskelen avgjør

Selv synes islendingen det var stas å være tilbake sammen med resten av laget ute på feltet.

— Selvsagt merker jeg at jeg har vært fire uker på sidelinja, men formen er ok. Jeg har tatt jobben seriøst mens jeg har vært ute, så det bør gå ganske kjapt å komme skikkelig inn i det igjen , sier han

Medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe, sier islendingens egen smerteterskel avgjør hvor raskt han er tilbake i spill for RBK.

— Vi har et mål om at Hólmar skal kunne spille på fredag mot Kristiansund, sier han.

Dermed er seriestarten godt innen rekkevidde.

Søderlund bør spille fredag

Eyjólfssons skade har verken vært av en varighet eller karakter som krever at han spiller mot Kristiansund for å få klarsignal til serieåpningen. For Alexander Søderlund er derimot situasjonen en litt annen.

— «Søder» har trent fotball og fotballbevegelser i to og en halv uke nå, og det ser veldig fint ut. Nå skal han få prøve seg litt på onsdag og sannsynligvis også på fredag. Deretter skal han være klar til seriestart. Men han bør spille på fredag for å være klar til seriestart. Han har hatt et lengre fravær, og trenger å kjenne på og få bekreftelse på at kneet holder. Han må få trygghet i det å slå på ballen, sier Schwabe.

Kamp mot klokka

Kaptein Tore Reginiussen skadet seg på trening lørdag, og trente ikke med laget i dag. Undersøkelsene viser en skade i setemuskulaturen

Det er en veldig uvanlig muskel å få strekk i, og strekken vil bruke noen uker på å gro og bli bra igjen, sier han.

Seriestart er om knappe to uker..

— Han er avskrevet til fredag, men vi avskriver ikke seriestarten. Det blir en kamp mot klokka, sier Schwabe.