Stavanger (Aftenbladet): — Dette betyr ekstra selvtillit både for meg og hele laget. Fortsetter vi slik, mener jeg vi kan utfordre det alle tror blir topplagene denne sesongen. Med det mener jeg Molde, Rosenborg og Strømsgodset, sier Veton Berisha til Aftenbladet.

Han løp utrettelig gjennom hele kampen, var involvert i de to første målene og satte selv inn det fjerde. I det hele tatt så Berisha langt lettere og mindre knytt enn tidligere. Det er ikke tilfeldig.

Berisha har bevisst vært ekstra nøye med kosthold og egentrening gjennom vinteren. Spissen er fullstendig klar over at hans kontrakt går ut til sommeren og at han må prestere for å få fart på karrieren igjen.

I tillegg ser han ut til å trives langt bedre i tospann med makker Jon Dadi Bödvarsson på topp.

— Jeg føler selv all styrketreningen og det bevisste kostholdet har gitt meg en ny dimensjon på banen. Ja, jeg føler meg lettere og sterkere, sier han.

Viking bestemte det meste

Viking tok kommandoen direkte mot RBK. Selv om trønderne skapte den første farlige sjansen, var det Viking som spilte seg ut og opp i banen – akkurat slik de har øvd på i oppkjøringen til sesongstart 2. påskedag.

Joachim Jørgensen i duell med Mike Jesen og Jonas Svensson i søndagens treningskamp på Viking stadion. Foto: Jarle Aasland

Der Viking i fjor veldig ofte havnet under i seriekampene, ga Vidar Nisja laget ledelsen etter 12 minutter. Viking fortsatte med initiativet og vartet flere ganger opp med lekre kombinasjoner. Da nykommeren Samuel Adegbenro banket inn 3-0 fra skrått hold etter halvtimen, hadde Viking scoret på sine tre første sjanser.— Det var noen fine mål. I tillegg klarte vi å få bort litt av det rusket vi har slitt med tidligere i oppkjøringen, da tenker jeg på pasninger på tvers og litt for mye småspill. Det føles godt å se igjen det vi trener på. Jeg gleder meg til å se kampen i reprise på video. Samtidig forventer jeg et helt annet RBK-lag her i seriekampen her om fem uker, sier trener Kjell Jonevret.

Østbø eller Austbø?

Oppgjøret mot RBK var muligens den siste skikkelige testen for Viking i oppkjøringen til sesongen som starter borte mot Mjøndalen mandag 6. april. Jonevret er fullstendig klar over at kampbildet der blir helt annerledes enn mot RBK, men var likevel svært fornøyd med det laget presterte.

Mot Start kommende helg, i det som blir den siste testen, vil Jonevret mangle en god del spillere som er opptatt med sine respektive landslag. Derfor var Jonevret glad for at han fikk de svarene han ville.

Bakerst sto Arild Østbø mot RBK. Jonevret sier at han ikke har bestemt seg for keepervalget, men signaler fra ulike hold kan tyde på at Iven Austbø kan snappe plassen mot Mjøndalen. I forsvaret spiller nok de fire som var på banen fra start mot RBK, mens det kan ligge an til endringer på midtbanen. På topp er Berisha og Bödvarsson sikre.

- Vi tar ikke av

Yann-Erik de Lanlay er uansett klink sikker på laget. Mot Rosenborg var han tidvis meget god. Han scoret også 2-0-målet fra sin posisjon til venstre på midtbanen. Han understreker at ting har sett veldig bra ut på trening, og at det var gledelig å få det ut i kamp også.

— Men vi tar på ingen måte av etter denne seieren. Mot Start får vi nok testet oss mot et lag som ligger mer bakpå, sier de Lanlay.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, som har sett sitt lag vinne de fleste treningskampene og sto med 28-3 i målforskjell før oppgjøret, var langt mer bekymret.

— Vi virket tunge og trege. Viking straffet oss og scoret på de tre første overgangene. Sånn er det i eliteserien, vi må lære oss at vi blir hardt straffet med balltap og strekk i laget, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter nederlaget.