Therese Johaug er på samling på Sognefjellet, der det er snø. Kjæresten Nils Jakob Skulstad Hoff rodde for mer enn heder og ære på Årungen lørdag, der det var kamp om Norges kvoteplass til Rio.

Etter at OL-billetten var sikret, ringte han kjæresten sin.

— Hun ble veldig glad, sier en lettet bergenser, som fikk kontakt med sin kjære på Sognefjellet. Der hun er på samling med de andre på landslaget.

Hoff deltok i uttaksløpet på Årungen. Olaf Tufte hadde skaffet den kvoteplassen i fjor, men valgte å gå for dobbeltsculler. Dermed var det et ledig sete.

— Jeg måtte vinne ett heat og bli best sammenlagt, forklarer veteranen.

Hoff er tidligere verdensmester i dobbeltsculler sammen med Kjetil Borch, men da Norges Roforbund valgte å satse på Tufte/Borch til Rio, måtte Hoff ut.

Han legger ikke skjul på at det har vært en tøff tid, samtidig som han har hatt store glede av å være med yngre roere i en båt som riktignok ikke klarte å kvalifisere seg til OL.

Alle de fire som satt i dobbeltfireren i Luzern stilte i den amerikanske uttagningen på Årungen lørdag:

Foruten Hoff var det Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvik. I tillegg var Bjørn Jostein Singstad og Joakim Bøhn med.

Tror OL-toppen sier ja

Hoff viste seg som den sterkeste og innstilles til OL-billett av forbundet. I siste instans er det Olympiatoppen som tar ut.

— Jeg håper jo og tror at de sier ja, forteller Hoff, som ikke har sittet i en singlesculler på flere år. Men han var kjempegod i den båtklassen for noen år siden, kongepokalvinner både i 2009 og 2012. — Det er helt forskjellig å ro i denne klassen sammenlignet med det jeg er vant til, men jeg hadde tro på meg selv. Alt er mulig, sier en glad roer.

Tidligere topproer Kjetil Undseth er hentet inn for å hjelpe til.

— Vi to er veldig like som typer. Han blir en joker, sier han.

Hoff forteller at han har slitt voldsomt, og vært gjennom en snuoperasjon. Nå gleder medisinstudenten seg til alt som skal skje fremover, og at han igjen skal til olympiske leker. Hoff og daværende makker Borch deltok i London.