VALLE (Aftenposten): For første gang på flere år drar det seg mot et bortimot helt fullsatt Ullevaal stadion i en seriekamp.

For med over 23.000 solgte billetter fredag formiddag ligger det an til en folkefest på landskamparenaen når Vålerenga (nummer tre på tabellen) tar i mot serieleder Rosenborg. Og nettopp et bortimot fullt Ullevaal stadion betyr millioninntekter for et økonomisk presset VIF.

Fra 20 til 9 mill. i billettinntekter

— Det sier seg selv at med over 20.000 på tribunen gir det gode penger i kassa. Går man noen år tilbake så hadde Vålerenga over 20 millioner kroner i budsjetterte billettinntekter. I år har vi budsjettert med ni millioner. Masse publikum på kampene har vært og vil nok alltid være en av de aller viktigste inntektskildene til en fotballklubb, sier daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes til Aftenposten.

Pågangen har ikke vært så stor siden 2008, sier sjef på Vålerengasjappa, Frode Veie, til klubbens nettsider.

— Det er veldig bra om dagen, nå er det tilstander som det var i 2008. De fleste feltene på stadion er snart utsolgt, og vi håper vi skal klare opp mot 25.000 billetter, sier Veie.

Kan tjene 2 millioner

Selv om værutsiktene for hovedstaden lørdag melder sier 14 grader og noe regn under kampen, ser ikke det ut til å ha skremt hverken Oslo-folk eller trøndere som vil se ball. Og at publikum kjøper billetter som i gamle dager, det gir VIF sårt tiltrengte millioner.

— Vi håper vi skal greie å få inn mellom 1,5 og 2 millioner kroner på en slik kamp, sier Stig-Ove Sandnes.

Og fortsetter:

— Vi tapte rundt 1 million kroner på å ryke ut av cupen i 2. runde. Og 1 million var et relativt lavt budsjett. Derfor er det selvsagt veldig gledelig at det går mot et så fullt Ullevaal mot Rosenborg. Men vi vet jo at hvis vi gjør det bra, så kommer folk på kampene våre. Og det gjør folk på lørdag.

- Og spesielt med tanke på økonomien så er vel den sportslige oppturen kjærkommen for dere som jobber på kontoret?

— Den suksessen vi opplever nå er særdeles betydningsfull og viktig. Det er dette som er produktet vårt. Å prestere med A-laget vårt, hovedproduktet, er det viktigste for Vålerenga. Det skaper mest oppmerksomhet, attraktivitet rundt kamper og arrangementene våre, og det trekker mest folk, sier VIF-lederen.

Runder trolig 25.000

Salgssjef i Vålerenga, Glenn Jensen, opplyser til Aftenposten at billettlukene på Ullevaal åpner klokken 12 i morgen for å ta unna pågangen. Og meldingen fra kontorlokalene på Valle er klar: kom tidlig på kamp!

— Dette er helt vilt. Hele klubben står på hodet nå. Alle gleder seg, og det ser ut til at vi slipper nedbør under kampen også, så dette blir bra, sier Jensen.

- Og antall solgte billetter?

— Ullevaal tar 27.200 mennesker. Vi har 4000 løssalgsbilletter igjen. Alle VIP-billetter er solgt ut. Vi må si nei til folk som henvender seg. Da har vi et luksusproblem. Vi har et håp om å bikke 25.000, og det har vi klare indikasjoner på at vi skal klare, sier salgssjefen og flirer.

Kampstart på Ullevaal er klokken 15.30.