VALLE (Aftenposten): Vålerengas leieavtale med Ullevaal stadion går ut etter inneværende sesong.

Som Aftenposten meldte i vinter, er klubben i tenkeboksen. For med utgifter på rundt fem millioner kroner, pluss kostnader for leie av VIP-områder, er det en betydelig sum et økonomisk presset VIF må ut med i året for å ha landskamparenaen som sin hjemmebane.

Alternativet er Bislett stadion, som klubben sist benyttet fast i 1999. I påvente av å få på plass en egen stadion.

Enten de bestemmer seg for å flytte eller for å bli, er fristen 30. juni.

— Oslo kommune og Ullevaal stadion skal få et svar, og vi er enige om at vi har juni på å bestemme oss. Vi er i en fase hvor vi sammenligner og utreder de to alternativene, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes til Aftenposten.

Ikke bare økonomi som avgjør

Mens Vålerenga forbereder seg til lørdagens toppkamp mot serieleder Rosenborg på Ullevaal, jobber klubben med arenaspørsmålet. Og det er ikke bare et økonomisk spørsmål som avgjør hvor VIF får kampadresse neste sesong.

— Vi ser på alle mulige forhold knyttet til det sportslige, det økonomiske, markedsmessige, kommersielle, arrangementsmessige og ikke minst for våre supportere og tilhengere. I tillegg skal vi tilby en del fasciliteter til media. Vi gjør en vurdering av alle faktorer som spiller inn, det er plusser og minuser ved begge alternativene. Vi får summere opp i løpet av juni og se hva det ender med, sier Sandnes.

Vålerenga fra tiden på Bislett stadion. I forgrunnen daværende VIF-trener Egil "Drillo" Olsen. Foto: NTB scanpix

— Hva kan vippe dette i den ene eller den andre retningen? - Det sportlsige teller mye, sammen med det økonomiske og hva supporterne sier. Det å flytte til Bislett medfører en del merkostnader for oss. Det er mange ting vi trenger på Bislett som ikke finnes der i dag. Det er ting som må settes opp til hver kamp. Det er ikke tilrettelagt for toppfotball der, så for eksempel storskjerm, reklame langs banen, kameraplattformer må ordnes til hver kamp. Det er ting som er inkludert i leien på Ullevaal, og som vil gi oss merkostnader.

- Nesten usaklig å skrive

Dermed er det ikke gitt at det økonomisk sett vil være en gullgruve for VIF å vende tilbake til friidrettsarenaen.

— Jeg leste et sted at vi sparer seks millioner kroner på å flytte til Bislett sammenlignet med Ullevaal. Det tallet kommer ikke fra meg, og det er direkte feil. Det er nesten litt usaklig å skrive. Det har de ikke innsikt i, og det har jeg heller ikke selv. Men vi sitter og regner på det. Vi må ha leveranser inn på Bislett, det får vi priser på i disse dager. Så noen millionbesparelse i den størrelsen stemmer ikke, sier Stig-Ove Sandnes.

Inntil videre er det Ullevaal som gjelder. Og mot Rosenborg nærmer det seg noe som ligner på et fullsatt Ullevaal. Det er solgt over 20.000 billetter til oppgjøret som har avspark klokken 15.30 lørdag.