TILBAKE I PREMIER LEAGUE: Her feirer Alexander Tettey Norwich-scoring med lagkameratene. TILBAKE I PREMIER LEAGUE: Her feirer Alexander Tettey Norwich-scoring med lagkameratene. Foto: Joe Toth / BPI

Tettey «håper og tror» på RBK-comeback

Norwich-spilleren ønsker å spille for Rosenborg senere i karrieren.

LILLESTRØM: Lørdag skal Alexander Tettey (29) se gamleklubben Rosenborg i toppoppgjøret mot Vålerenga på Ullevaal Stadion.

Tettey forlot Rosenborg og signerte for den franske toppklubben Rennes i 2009. Nå er han klar for Premier League med Norwich.

Tettey forteller imidlertid at han ønsker å spille for Rosenborg igjen før karrieren er omme.

— Det kunne jeg absolutt tenke meg. Jeg håper og tror at det kan skje. Når det blir vet jeg ikke, sier Tettey på landslagets pressetreff i Lillestrøm.

— Gode muligheter til gull

I 2010, året etter at Tettey forlot klubben, vant Rosenborg seriegull under Erik Hamrén og Nils Arne Eggens ledelse (Eggen tok over for Hamrén på høsten).

Siden har det imidlertid vært trofétørke hos trønderne, som har måttet se Molde stikke av med det meste av heder og ære de siste årene.

Denne våren har imidlertid vist prov på at Rosenborg kan snu trenden. Før lørdagens kamp mot tredjeplasserte Vålerenga leder Rosenborg serien, tre poeng foran serietoer Stabæk og seks poeng foran forhåndsfavoritt Molde.

Her takker Alexander Tettey supporterne etter Rosenborgs seier over Aalesund i juni 2009. Foto: NTB SCANPIX

— Laget ser veldig bra ut. De har spilt noen veldig bra kamper til nå. Det er for tidlig å si om det blir seriegull. De må fokusere på å være bra helt til slutten av sesongen, så får de se hvor de står da. De har gode muligheter til å ta gull, sier Tettey, som legger til at han gleder seg til å se Kåre Ingebrigtsens mannskap mot Vålerenga.Ethvert Rosenborg-lag har gullgenerasjonen Nils Arne Eggen bygget opp på 1990-tallet å strekke seg mot. Tettey mener imidlertid at det «ikke går å sammenligne» dagens lag med laget som herjet i Europa på 90-tallet.

— Det som skjedde i gamle dager, skjedde i gamle dager, og det som skjer nå, skjer nå, slår Tettey fast.

— Jeg var «i hundre»

Tettey danset på Wembley-gressmatten etter at Norwich hadde slått Middlesbrough i playoff-finalen i mai.

GLAD GUTT: Alexander Tettey spiller gjerne for Rosenborg igjen senere i karrieren. Her jubler han for opprykk til Premier League etter seieren mot Middlesbrough i playoff på Wembley. Foto: Colorsport/Digitalsport

Han beskriver en euforisk stemning i laget etter at Premier League-billetten var sikret.— Følelsen var veldg fin. Det var masse folk, en god bane, en viktig kamp, og vi endte opp med å vinne. Jeg var «i hundre» etter kampen, det var veldig, veldig gøy, sier Tettey.

Tettey tar ferie etter landskampene mot Sverige og Aserbajdsjan. Så venter sesongoppkjøringen med Norwich.