— Jeg kommer ikke til dekket bord, men jeg kommer til et ryddig bord, sier Nygård Pedersen.

Han har sagt opp jobben som salgssjef i Eniro og gleder seg til utfordringene som venter i Byåsen.

— Jeg synes entusiasmen som vises i og rundt klubben er spennende. Og jeg ble veldig imponert over det spillerne bidro med da de ringte rundt for å samle inn penger under samlingen på Oppdal. Det sier litt om lagånden, sier etterfølgeren til Torbjørn Balstad.

Trenger en million kroner

— Hva tenker du om at klubben mangler en million kroner for å komme seg igjennom årets sesong?

— Vi mangler hovedsponsor, men det har jeg trua på at vi skal klare å få på plass. Merkevaren Byåsen er veldig interessant, og spillerne er unge og fremadstormende. Jeg har stor tro på at vi skal landet en avtale. Det handler om å vite hva vi kan gi tilbake til samarbeidspartnerne. Vi skal også se på andre typer inntekter, sier han.

Ekte Byåsen-gutt

Nygård Pedersen er oppvokst på Byåsen og kommer fra en skikkelig håndballfamilie. Alle de fire søsknene kan vise til spill på høyt nivå, nå sist representert ved lillesøster Marte Nygård Pedersen (17) som spiller på yngres landslag.

Selv har Jørgen topphåndballerfaring fra tida som spiller i Heimdal, i tillegg til at han var i trenerteamet til Kolstads Stian Gomo en kort periode. Ved siden av studier i markedskommunikasjon ved BI, har han også gjennomført topptrenerstudiet ved NTNU. Han har også hatt oppgaven som ekspertkommentator på håndballforbundets nye tv-satsing på nett.

— Jeg tror at næringslivet og Trondheim som by har godt av å ha Byåsen i toppen. Det er viktig med en levende by, og Trondheim er en idrettsby. Byåsen skal både synes og høres, sier han.

Må finne hans erstatter

Når hans erstatter i Eniro er på plass, starter han for fullt i jobben på Byåsen-kontoret. Onsdag ettermiddag ble han presentert for spillerne og de øvrige ansatte under treningen i Husebyhallen.

— Noen av spillerne har jeg trent på Byåsens 2.divisjonslag. Det er en skikkelig bra gjeng. Og det blir kjempespennende å bli kjent med de andre som jobber i klubben, de kjenner klubben godt, sier Jørgen Nygård Pedersen.

- Og nå skal du styre klubben på vei mot målet om å vinne gull?

— Ja, vi skal ikke satse over evne, men vi viste i kampen sist mot Larvik at det er mulig å ta dem, sier Jørgen Nygård Pedersen.