Forrige helg gikk hun i bakken to meter før mål, lørdag kunne Christine Bjelland Jensen juble for ny personlig bestetid på 400 meter.

— Det var gøy. Det føltes skikkelig bra, jeg hadde kanskje ikke forventet å løpe så bra. Jeg var uheldig forrige helg i Belgia, så da ble ikke tiden så bra, men jeg visste at jeg hadde rundt denne tiden inne. Det var veldig deilig å bevise at jeg kan løpe fort. Det er alltid gøy når man får det ut, man må jo løpe det også, sier Bjelland Jensen som løper for Gular.

Forrige helg i Belgia ledet Bjelland Jensen lenge, men på de siste meterne før mål, gikk hun rett i bakken. Det var derfor ekstra deilig å få det til i Florø.

— Jeg var veldig spent, jeg har slitt en del med skader i hamstringen, og var veldig spent på om den skulle holde.

Det gjorde den, og 22-åringen løp inn på tiden 54,19. Den gamle rekorden fra Bislett Games i fjor var på 56,15. ## Håper på EM-tur

En som jublet litt ekstra for Bjelland Jensen, var faren Holger Sebastian Jensen. Etter å ha sett datteren falle på kne i Belgia, var det full jubel når hun satt ny rekord.

— Det var kjempegøy, veldig kjekt. Spesielt på bakgrunn av mye stang ut med skader forrige sesong. Nå får vi håpe det fortsetter videre, dette var gøy, sier en fornøyd far.

NHH-studenten håper å kunne klare EM-kravet, men er realistisk i forhold til en individuell EM-tur.

— Det er veldig tøffe individuelle tider, men det er også et stafettlag jeg kan prøve komme meg med på. Alt må gå bra. Målet er individuelt i EM, men stafett er kanskje mer realistisk, sier bergensjenten.

Teknisk sleggebom

En det ikke gikk like bra for under Florø friidrettsfestival, var sleggekasteren Beatrice Nedberge Llano. Hun har personlig beste på over 67 meter, men sykdom de siste fire månedene har gjort det tøft for bergensjenten.

— Det gikk ganske dårlig, det gjorde det, sier en skuffet Nedberge Llano.

Hennes beste kast ble 60,63, langt unna EM-kravet på 68 meter. Hun var tydelig misfornøyd, men klarte ikke finne ut av grunnen til de dårlige kastene.

— Det var teknisk bom. Jeg er ikke helt sikker på hva det var en gang, det varierte fra kast til kast. Jeg fikk det bare ikke til å stemme, sier hun.

Satser på idretten

Før sesongen var målet medalje i junior-VM, men grunnet sykdom har hun justert ned målet til finale i mesterskapet.

— Det er vanskelig å vite før det er noen uker igjen, akkurat nå er jeg inne i en dårlig periode.

Nå skal sleggekasteren fra Laksevåg bli best. Hun er lei av pendling mellom ulike trenere, og reiser til USA for å satse til høsten. Målet er OL i 2020.

— Jeg begynner på College, og det er for idretten. Det funker ikke slik det er nå med mange trenere spredt, og hvor jeg må reise rundt. Det er blitt litt for lite oppfølging og for mye reising, sier sleggekasteren.

Kjempe arrangement

Selv om resultatene ble forskjellig, er begge jentene fornøyd med Florø friidrettsfestival.

— Det var veldig god stemning og et veldig godt arrangement. Og så har de fikset ringen, så nå var den veldig bra, sier Nedberge Llano.

— Det er veldig kjekt å løpe her. Fint og varmt, og gode forhold. Jeg har løpt fort her innendørs, og det er alltid kjekt å løpe i Florø, sier Bjelland Jensen.

Arrangørene av festivalen lokker med fisketur av godt gammelt slag etter stevnet, men det lokker ikke Gular-løperen ned til vannet med det første.

— Jeg tror kanskje ikke jeg skal det i dag. Jeg skal være med kjæresten min og familien hans, i tillegg til at pappa er her, sier Bjelland Jensen som skal feire den nye rekorden.