Liverpool har kniven på strupen med tanke på topp fire før lørdagens kamp mot Arsenal. Manager Brendan Rodgers sier de har lidd i to uker etter tapet for Manchester United.

Dersom Liverpool taper for Arsenal i London og United slår Aston Villa senere på dagen, vil United være åtte poeng foran med sju kamper igjen å spille.

Da vil nok drømmen om en plass i mesterligasesong være over for Liverpool.

— Vi har gjort det vanskelig for oss selv etter det som skjedde sist, men det er absolutt mulig. De siste månedene, med unntak av den siste kampen, har vi spilt veldig bra og oppnådd resultater, sier manageren.

Skadde spillere tilbake

Liverpool mangler to utestengte spillere til lørdagens kamp, men har fått en oppmuntring på skadefronten.

Steven Gerrard er ute etter det røde kortet mot United, mens stopper Martin Skrtel fikk tre kampers karantene i ettertid for å ha trampet på Uniteds David de Gea. Daniel Sturridge og Adam Lallana er derimot ventet å kunne spille etter at de pådro seg smeller i møtet med United.

Liverpool har et voldsomt press på seg, men Rodgers mener alt handler om å spille godt.

— Alle sier kampen mot Arsenal må vinnes. For meg handler det om at vi må prestere, sier han.

Seks seirer på rad

Rodgers sier tapet for United gjorde veldig vondt, spesielt siden landslagspausen ikke ga dem mulighet til å revansjere seg med én gang.

— Det har vært to lange uker, og antakeligvis én av få ganger etter en landslagspause der vi har lidd litt. Vi presterte ikke sist, men er ekstra motivert til å få med oss poeng, sier han.

For Arsenals del er laget i storform etter seks seirer på rad. De har ni seirer på de ti siste kampene.

— Det er en mulighet å fortsette trenden, og det er noe vi gjerne vil. Når det har vært landslagspause er det veldig viktig å være klar til kamp, sier manager Arsène Wenger.

Arsenal er nummer tre på tabellen, men er bare poenget foran United. Et tap kan derfor få store konsekvenser for kampen om en plass i neste sesongs mesterliga.

(©NTB)