Den 17 år gamle sleggekasteren fra Laksevåg håpte at hun skulle kjempe om bronsemedaljen i junior-EM, men etter et kast på 64,76 meter i andre forsøk tok hun overraskende sølv i konkurransen.

— Jeg er helt utrolig fornøyd. Det har ikke helt gått opp for meg enda. Det kastet hadde nok vært pers i medvind, sier en sjeleglad Beatrice Llano til BT etter finalen.

— Kick av mesterskap

Allerede fredag viste hun prov på at hun er i form, da sleggen fløy 66,15 meter i kvalifiseringen. Det var personlig rekord og førte henne opp på tredjeplass i U20-statistikken.

Lørdagens finalekast var hennes nest-lengste bestenotering, og viser at 17-åringen presterer best i konkurransene.

— Jeg trenger mesterskap for å kaste langt. Jeg går ett ekstra kick av stemningen og publikum. Jeg må ha de nervene, sier hun.

I Eskilstuna i Sverige var det hele 5029 tilskuere på stadion. Llanos trener tror det hjelper henne til å prestere.

— Hun har vist flere ganger at hun takler store konkurranser og holder nervene under kontroll. Det er veldig bra å ha den egenskapen at man blir trigget av konkurranse, men dette var nesten i overkant av hva vi forventet., sier Harald Heier.

Favoritten sviktet

Som den tredje beste i EM-finales startliste var det ventet at Llano skulle ta bronseplassen, bak franske Audrey Ciofani og favoritten Réka Gyurátz fra Ungarn.

I motvinden vant Ciofani overlegent, mens den ungarske jenten sviktet totalt.

— Hun var veldig aktiv under konkurransen, og det så ut som hun var litt stresset. Hun taklet kanskje ikke nervene, mener Heier.

Llano sier EM-sølvet er som en VM-medalje å regne.

— Jeg setter nesten EM-sølv høyere enn VM-sølv, siden de aller beste konkurrerer i EM. Dette er helt fantastisk, sier hun.

De beste sleggekasterne er fra Europa, og mens hver nasjon i junior-EM stiller med to deltakere er det tre i junior-VM.