Karsten Warholm kjemper denne helga om gull i tikampen i U20-EM i Eskilstuna i Sverige. Der leder 19-åringen fra Dimna hele konkurransen etter fire av ti øvelser.

Det er tøft nok i seg selv med ti konkurranser på to dager, men Warholms appetitt virker å være umettelig.

Midt i tikampen stilte han like godt også opp på 400 meter-finalen i konkurranse mot Europas beste juniorer.

— Utrolige Karsten Warholm er faktisk med her også. Han kjemper jo om gull i tikampen i tillegg, sa de engelske kommentatorene før finalen.

Selv om Warholm ikke er spesialist på distansen, men en allsidig tikjemper, var han i kjent stil superoffensiv og gikk for EM-gull.

I semifinalen i går kveld var kun dansken Benjamin Lobo Vedel raskere enn Norges kanskje største friidrettstalent.

Spurtoppgjør mot danske

I finalen, som gikk av stabelen kl. 18.00 lørdag kveld, startet Warholm med tyngre bein enn konkurrentene, all den tid han hadde gjennomført fire konkurranser tidligere på dagen.

Likevel imponerte Dimna-gutten stort.

Warholm åpnet i et forrykende tempo, og det ble tydelig klart at dette ville bli en norsk-dansk duell om EM-gullet på 400 meter.

Kamphanene kom helt likt inn på oppløpet, og Warholm og Vedel spurtet side om side på vei mot målstreken.

Dansken klarte så vidt å kaste seg kroppen forbi målstreken rett før Warholm. Til slutt skilte det fattige to hundredeler mellom duoen.

Vedel tok gull på tiden 46.48, mens Warholm kapret en knallsterk sølvmedalje på 46.50. Tyrkiske Batuhan Altintas ble nr. 3 på tiden 46.95. Kanskje kunne Warholm ha bikket det ekstremt jevne løpet til sin fordel med friske bein, for å konkurrere i mangekamp samtidig var neppe ideelt.

Medaljen var for øvrig Norges første i mesterskapet.

Even Meinseth sørget for Norges andre medalje da han ble nummer tre på herrenes 200 meter. Det ble dobbelt britisk på topp, med gull til Tommy Ramdhan og sølv til Elliot Powell.

På plassen bak Meinseth fulgte landsmannen Jonathan Quarcoo, slått med 5/100 sekund.