På mandag fikk Steinar Nilsen sparken som TIL-trener, og Gaute Helstrup er en av mange kandidater som har blitt lansert til å overta på Alfheim.

Helstrup har kontrakt med TUIL ut sesongen, men i disse dager er han i dialog med klubben om å forlenge kontrakten.

— Dialogen vi har hatt så langt er veldig positiv, og mitt fokus er kun på TUIL. Så håper jeg som de andre her i TUIL at TIL skal få en bra høst og berge seg, forteller Helstrup til iTromsø i etterkant av at hans elever har slått Senja 5-1. — Jeg kjenner Bård (Flovik) og Steinar (Nilsen) godt, og synes det er synd det som skjedde med en kollega. Men når det først skjedde tror jeg Bård er en fin mann til å lede det videre. Så jeg ønsker han og TIL all lykke til nå i høst, sier Helstrup.

— Opprykk ikke avgjørende

Daglig leder i TUIL, Roger Ness, håper også å få landet avtalen med Helstrup.

— Vi har kommet et godt stykke ut i samtalene, og det er i begge parters intensjon at vi skal komme til enighet. Så det har jeg god tro på at vi skal få til, sier Ness til iTromsø.

TUIL er med igjen i opprykkskampen etter helgens resultater, men divisjonsstatus har ikke noe å si i kontraktspraten mellom Ness og Helstrup.

— Jeg er like innstilt på å bli værende i TUIL selv om det skulle bli 2.-divisjon i 2016, slår Helstrup fast.

— Vi tenker langsiktig og er inne i et lite generasjonsskifte nå. Så for vår del har ikke opprykk noe å si med tanke på kontraktspraten, forteller Ness.

— Spennende høst

Etter KFUMs 0-3-tap i toppkampen mot Grorud var TUILs overkjøring av Senja alfa og omega. TUIL har nå kun seks poeng opp til serieleder KFUM.

— Seieren var viktig med tanke på opprykksstriden, men vi må tenke på oss selv og bare gjøre vår jobb. Vi har det ikke i egne hender, men en ting er i hvert fall sikkert. Det blir en spennende høst med mye å spille for, sier TUILs daglig leder Roger Ness