TROMSDALEN-SENJA 5-1

Etter at KFUM gikk på en blemme på lørdag kunne TUIL kutte ned serielederens forsprang fra ni til seks poeng med seier mot Senja.

Og det var heller aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne i kampen som til slutt endte 5-1. — Hadde du spurt i går før KFUM-kampen hadde nok mange sagt at det er en bitteliten mulighet for opprykk. Men nå er det mer sånn at vi ser mulighetene her, sier tomålsscorer Håkon Kjæve som spilte en meget god kamp på midtbanen for TUIL.

Ellevill avslutning

Publikum hadde knapt fått satt seg ned før Kjæve sendte TUIL i ledelsen på hel volley. Dermed var tonen satt. Til tross for at Senja hang bra med den første halvtimen, men i løpet av førsteomgangs ti siste minutter rant målene inn.

Først raget banens minstemann, Mohammed Ahamed, høyest på en corner. Like etterpå la TUILs toppscorer Vegard Lysvoll på til 3-0, og på overtid i omgangen satte Håkon Kjæve inn sitt andre og TUILs fjerde på nok en corner.

— Vi er et hakk over dem, men at det er hele 4-0 til pause var nok litt i overkant, sier Kjæve.

Transportetappe

Formlaget Senja, som hadde vunnet seks av sine åtte siste, fikk en god start på andreomgang da Isak Furu Krogstad utnyttet en feil i TUIL-forsvaret og reduserte etter fire minutter. Nærmere kom aldri Senja, og utover i omgangen handlet det mest om TUIL.

Det var derfor fortjent at Tomas Kristoffersen fastsatte sluttresultatet til 5-1 et kvarter før slutt med et hardt langskudd. Dette var lagenes åttende seriemøte på 2000-tallet, og samtlige har endt med TUIL-seier.

— Senja kommer hit i god form og går virkelig for det, men vi leverer en solid kamp fra start til slutt. Det første målet tidlig setter jo kampen inn i vårt spor, men alt i alt synes jeg 5-1 er fortjent, sier trener Gaute Helstrup.

Ivrig speaker

Speakeren utrope Mohammed Ahamed til målscorer på begge scoringene til Håkon Kjæve.

- De må være fryktelig glad for å ha deg tilbake i spill utpå her?

— Ja, jeg begynte nesten å lure på om jeg scoret hat-trick før pause der, sier Ahamed og ler.

Spissen startet sin første kamp på nesten to måneder etter å ha vært ute med skade. Han var høyt og lavt i førsteomgang, men rett etter pause måtte han ut med en ny skade. Etter kampen kunne han imidlertid forsikre om at det ikke var alvorlig.

— Det var bare et lite overtråkk, så jeg er nok tilbake igjen i trening til uka, avslutter Mohammed Ahamed.