Kontroversene fortsetter å rulle på rundt FIFA og VM 2018 og 2022. Mandag kveld ble Harold Mayne-Nicholls, som var leder for vurderingsgruppen som evaluerte søknadene til de to mesterskapene, utestengt fra fotballen i sju år av FIFA. Det melder organisasjonen selv i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kofferter med cash, luksusleiligheter til pampenes katter og milliarder under bordet

Ukjent grunn

Avgjørelsen om å utestenge Mayne-Nicholls ble tatt av FIFAs uavhengige etiske komité.

Årsaken til utestengelsen er ennå ikke gjort offentlig, men FIFA skriver i pressemeldingen at flere detaljer rundt etterforskningen vil bli gjort offentlig når dommen trer i effekt.

— Skulle utfordre Blatter

Men flere reportere har allerede begynt å spekulere i årsaken til utestengelsen. Rob Harris i The Associated Press skriver på Twitter at Mayne-Nicholls angivelig skal ha forsøkt å skaffe slektninger arbeid i Aspire Academy (Et sportsakademi i Qatar). Aspire anklages for å ha tatt del i jobben med å sikre stemmer til Qatar under valget av vertsnasjon til VM i 2022. Sky News-reporter Paul Keslo kommer med en annen bemerkning:

— Da Mayne-Nicholls ble tiltalt, vurderte han å utfordre Sepp Blatter for å bli FIFA-president, skriver sportskorspondenten på Twitter.

Mayne-Nicholls har tidligere vært president i det chilenske fotballforbundet.