ZAGREB (rbnett.no): Tirsdag kveld møter Molde Dinamo Zagreb i det første oppgjøret av mesterligakvalifiseringens tredje runde. Hjemmelaget må sies å være store favoritter, og MFK må spille opp mot sitt aller beste for å få med seg et godt resultat til returmøtet om ei uke.

— MFK har tidligere spilt veldig bra mot europeisk motstand. De var klart best i Basel, da Hoseth misset straffespark helt på slutten. Også i andre kamper mot antatt bedre motstand har MFK vært gode. Disse kampene passer kanskje MFK bedre, sier 1FMs radio-kommentator Carl Henrik Indbjør.

Optimist

Indbjør er optimist, og tror Molde kan få med seg et bra resultat fra Maksimir stadion i Zagreb.

— Jeg har stor tro på at dette kan gå bra. Borte i Europa handler det om å få et godt nok resultat. MFK skal overhodet ikke underholde. De skal være kyniske i alt de foretar seg. Det handler om å tette igjen bakover, og få Dinamo ut av rytme, sier Indbjør.

Han tror det blir viktig for MFK å ta vare på mulighetene som kommer, og være effektive når de får sjansen.

— Det vil bli en kamp der Zagreb har ballen 70 prosent av tida. Men det vil komme kontringsmuligheter. Klarer Molde å ta vare på de 4-5 som kommer, så kan Molde reise herifra med bra resultat. Uavgjort med mål hadde vært fantastisk. Da må Zagreb angripe på Aker stadion. Jeg vet at de har en fantastisk statistikk på hjemmbane, men de har også hatt noen uavgjorte.

— Høiland kan bli avgjørende

Indbjør tror eventuell Europacup-suksess vil bli svært viktig for Moldes sesong.

— Det kan fort bli avgjørende om sesongen blir OK sportslig kontra katastrofal. De har spillere som har spilt mye europacup og landskamper. De har også en trenerduo som har god erfaring. Tor Ole med U21, Wiggen med mesterliga med FCK, sier han.

- Du skal ikke se vekk i fra at Tommy Høiland på en eller annen måte blir avgjørende. Enten så kan han skaffe straffe eller scorer, tror Indbjør.