Lørdag kom Sondre Nordstad Moen tilbake til Europa etter høydesamling i Kenya. Søndag løp han inn til åttendeplass i Zevenheuvelenloop i Nederland. På plassen foran var årets verdensmester på maraton, Ghirmay Ghebreselassie fra Eritrea.

24-åringen gjorde unna de 15 kilometerne over sju nederlandske «topper» i byen Nijmegen på 44.41. Det etter en dag hvor vinden blåste friskt og kroppen heller ikke spilte på lag. Nordstad Moen er midt i en antibiotikakur etter et møte med et kenyansk insekt.

Insekt ga blemme

— Jeg har gått på antibiotika siden torsdag etter et insektstikk som ble til en blemme for en uke siden, forteller Nordstad Moen.

Han gjorde likevel et forsøk på å løpe fort fra start i Zevenheuvenloop, men etter omtrent fem kilometer måtte han innse at dette ikke var hans dag.

— Jeg roet bare ned etter det og fløt inn de siste ti kilometerne på omtrent 30 minutter. Det var ikke noen vits i å presse med tanke på hvordan kroppen var, sier Nordstad Moen.

Tror han klarer under 2.12

Tross et løp der han ikke fikk ut alt, mener han å være der han «må» være for å løpe under 2.12, som til slutt ble OL-kravet på maraton. Debuten på den legendariske distansen skjer i Firenze søndag om to uker.

— Det blir dag 15 etter høyde, med avsluttet antibiotikakur tolv dager før konkurransen. Forhåpentligvis blir det ikke mye vind. Ja, jeg tror det skal gå, sier han om å løpe under 2.12. — Nå gjenstår det litt trening den kommende uka, så roer jeg ned, sier han om planen for de siste dagene fram mot debuten.