Med 63.09 løp han halvmaratondistansen over halvannet minutt raskere enn i Oslo for tre uker siden – og nå i en tyngre løype. Det var enda litt bedre enn han selv spådde på forhånd.

— 64.40 var det jeg maksimalt kunne håpe på i en flat løype, så dette var bra i en ikke superrask løype, sier 24-åringen til Adresseavisen.

Tiden ga ham tredjeplassen i et løp som totalt hadde med omtrent 20 000 deltakere.

Må kutte enda ett minutt

Løpet inngår som en viktig del av treningen fram mot maratondebuten i Firenze 29. november. På den snaue halvannen måneden som gjenstår håper Nordstad Moen å kunne løfte formen enda et godt hakk videre.

— Jeg må ned ett minutt til på halvmaraton før den tid. Samtidig håper jeg å klare å herde beina godt nok til å holde fra 32 til 42 kilometer, sier han.

Vinner av Great Birmingham Run ble Chris Thompson på 63.00. Engelskmannen er en fin målestokk for Nordstad Moen – han vant sølv på 10000 i EM i 2010 og løp i fjor London maraton på 2.11. ## 50 høydemeter mot slutten

Nordstad Moen åpnet løpet med 29.30 på de første 10 kilometerne. Mellom kilometerne fra 17 til 19 blir det rapportert om 50 høydemeter – noe som er krevende når løpet går inn i sluttfasen.

På andreplass i løpet kom spanskmarokkaneren Ayad Lamdassem på 63.02. Lamdassem har fra før 61.22 på halvmaraton fra i fjor og 2.09 på maraton fra året før.

Sondre Nordstad Moens neste konkurranse på veien mot maratonet i Firenze er Zevenheuvelenloop, et 15 kilometer langt løp i Nijmegen i Nederland.