Søndag kan Brann være avhengig av Stabæks hjelp for å overleve i eliteserien.

Tomasz Sokolowski meldte overgang fra Brann til Stabæk tidligere i år. Det var en turbulent avskjed fra Bergen, der han i et BT-intervju beskrev forholdet til Brann-trener Rikard Norling som «kaldt».

Etter Stabæks kamp mot Haugesund søndag, kom Sokolowski med uttalelsen som vekker sterke reaksjoner

— Jeg kan plutselig stå på blank goal, dempe ballen og vurdere om jeg skal trille den over streken eller ikke, sa Sokolowski til VG.

Stabæk-sjef: - Veldig tåpelig

Stabæk-leder Inge André Olsen medgir overfor BT at sitatet kan føre til spekulasjoner om at Sokolowski vil manipulere kampen Stabæk-Sogndal.

— Det er akkurat det, uttalelsen fører til spekulasjoner. Jeg må si jeg er overrasket over at han sa det, det var veldig tåpelig, sier Olsen.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen var mandag formiddag i direkte kontakt med Olsen.

— Jeg har i dag vært i kontakt med Inge Andre Olsen og det jeg kan si er at jeg forventer at Stabæk vil opptre profesjonelt og at fotball fortsatt skal spilles i Fair Play-ånd, sier Bruun-Hanssen.

Kan bli vraket

Olsen understreker at han tror Sokolowski ikke hadde tenkt gjennom uttalelsen han kom med.

— Men selv om det kanskje til og med ble sagt med et smil om munnen, var det dumt. Stabæk som klubb står for helt andre verdier enn den uttalelsen.

Når den daglige lederen snakker med BT, trener Sokolowski og Stabæk på banen ved ham. Olsen bekrefter at det kan bli aktuelt å vrake Sokolowski til kampen mot Brann.

— Har vi spillere som ikke er «til stede», som ikke er klare for å prestere, må vi vurdere om det er riktig å bruke spilleren. Den vurderingen gjorde vi med Magne Hoseth før semifinalen i cupen mot hans gamle klubb. Molde, og da landet vi på at han var skikket til å spille.

Påtalenemnda har ikke vurdert

«Mr. Stabæk», Ingebrigt Steen Jensen, er mer avslappet når det gjelder Sokolowskis uttalelse. Bob Bradley kommer aldri i sitt liv til å godta noe annet enn at spillerne gir 100 prosent for å vinne den kampen. Tomasz Sokolowski kommer til å score dersom han får en mulighet. Det garanterer jeg, sier Steen Jensen.

— Bergenserne kan ta det helt med ro. Vi skal spille om plasseringene mellom 7.- og 12 plass. Det handler om prestisje og betydelige bonuser.

BT har vært i kontakt med NFFs påtalenemnd, som ennå ikke har vurdert om Sokolowskis utspill vil føre til en disiplinærsak mot spilleren.