— Dette var litt ergerlig, sier Nikolai Jensen etter at Stabæk har slått Høvik 9-4 i sesongens siste seriekamp. Jensen scoret fem av målene, så hva som er så ergerlig er ikke så lett å skjønne.

— Jeg manglet ett mål på å nå 50, forklarer bandyspissen på laget som har scoret 144 ganger på 18 kamper. 49 av disse har altså Jensen scoret. Det gir et snitt på 2,72 per kamp!

Nå scores det mer i bandy enn i fotball og ishockey, men for kuriositeten skyld kan vi nevne at Alexander Søderlund ble toppscorer i eliteserien i fotball med 0,73 mål per kamp, mens Dion Knelsen fra Sparta leder hockeyserien med 25 mål på 37 kamper, eller 0,66 mål per kamp.

— Bortsett fra at det hadde vært morsomt å greie 50, så er jeg fornøyd med det. Jeg sa til gutta i garderoben i pausen at jeg trengte to til, men det ble med ett, sier goalgetteren, som også er lagets faste straffeskytter. I lokalderbyet mot Høvik fikk Stabæk fire av dem, og Jensen dundret inn samtlige.

— Vi har vært litt svake på straffer tidligere. I år har jeg bommet på bare én og truffet på ca. ti, forteller gutten med mye bandyblod i årene. Pappa Kjetil var også landslagsspiller og storscorer. Nå er han trener sammen med Nikolay Hauger.

Toppscoreren reiste

Nikolai Jensen har alltid scoret mye, men i fjor var det en som scoret enda mer for Stabæk, svensken Björn Busqvist. Etter forrige sesong reiste imidlertid svensken tilbake til hjemlandet.

— Da Björn var her, hadde jeg en litt annen rolle og spilte opp mer. Nå er det Knut Holmen Jensen og jeg som blir satt opp, og jeg er ofte i den typiske målscorerposisjonen, forklarer Jensen, som også er god til å sette opp andre. I målpoeng ligger han på ca. 75. Også under VM i Russland tegnet han seg på scoringslisten, men VM-deltagelsen fikk som vanlig konsekvenser.

— Du er alltid sliten og syk når du kommer hjem. Jeg ble skikkelig forkjølet, så nå gleder vi oss til å få tilbake kreftene og helsa, få en skikkelig treningsuke og kamper som betyr noe.

Lengter etter kongepokalen

Seriemesterskapet hadde Stabæk i boks allerede før landslaget dro til VM i Russland. Søndag var siste serierunde, og lørdag begynner sluttspillet med kvartfinaler, som spilles best av fem. Lag nummer en og to trekkes mot syv og åtte. Stabæk skal ha hjemmekamp først, lørdag på Stabekkbanen.

— Etter at vi tapte finalen mot Ready i fjor, er det bare én ting gutta er opptatt av. Kongepokalen skal hjem til «Plassen». Det er det eneste som gjelder.

Finale på Frogner stadion

Etter at kvartfinalene og semifinalene (best av tre) er unnagjort, kan ikke Jensen tenke seg noe annet utfall enn at Stabæk er ett av lagene på Frogner stadion når finalen skal spilles 12. mars. Men han håper det blir under bedre forhold enn i fjor.

— Isen var katastrofalt dårlig, og kampen burde ikke vært spilt. De får hente over banemannen vår, Harald Kleven, så det blir skikkelig is i år. Men Frigg hadde vel ikke arrangert en NM-finale i moderne tid, så de manglet vel erfaring. Ellers er Frogner en kul arena å ha finalen på, mener Jensen.

— Motstanderen skal ha en god «game plan» for å slå oss i år.

Det blir lav odds på at Nikolai Jensen kommer til å score.

  • Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: