KRAKOW: — Han er et multitalent, helt klart. Et fysisk monster, sier Joakim Hykkerud om landslagskameraten Espen Lie Hansen.

Utsagnet kommer etter at Lie Hansen, åttemålsscoreren fra Norges seier over Polen lørdag, overfor adressa.no avslører et ønske om å bli tv-kjendis.

Glad i konkurranser

Det hele starter med et rimelig uskyldig spørsmål om hvorfor Lie Hansen har blitt en god håndballspiller.

— Jeg har mye energi og er glad i å prøve alle mulige greier. Helt siden jeg var liten har jeg turnet, spilt fotball, håndball, bandy – jeg liker å prøve nye ting, og har alltid tatt ting lett. Litt sånn «er det sånn det funker, ja?», og så har jeg gjort det. Så det er vel det at jeg er nysgjerrig på nye ting, og glad i å konkurrere.

— Er du et multitalent, er oppfølgingsspørsmålet. Og det er her sjarmoffensiven overfor TV 2 starter.

— Om vi skulle hatt en tikamp med forskjellige øvelser tror jeg at jeg hadde kommet høyt opp. Det hadde vært kult å få være med på «Best av de beste» på TV 2, for eksempel. Det hadde vært noe for meg. Det er bare å melde meg på, så stiller jeg opp. Og da skal jeg komme høyt, sier han selvsikkert.

Bredeli: - Et praktfullt ekteskap

«Best av de beste» er et en programserie der toppidrettsutøvere fra ulike idretter konkurrerer mot hverandre i forskjellige øvelser.

Og Lie Hansen skal slett ikke se bort fra at intervjuet han gir til adressa.no får akkurat den effekten han håper på.

For TV 2-profilen Harald Bredeli responderer meget positivt på flørten.

— Jeg tror jeg kan bekrefte at Lie Hansen hadde passet i «Best av de beste». Han er en dyktig idrettsutøver med et sterkt konkurranseinstinkt, som gir av seg selv. Den invitasjonen skal jeg ta med hjem og selge inn, og så skal vi se om vi ikke får inn Lie Hansen i «Best av de beste». Det tror jeg hadde vært en veldig god match, et praktfullt ekteskap, sier han.

I 2014-versjonen var tidligere landslagsspiller Håvard Tvedten med, og vant like godt hele konkurransen.

Andre vinnere av konkurransen:

2010: Heidi Løke

2011: Lotte Smiseth Sejersted

2012: Aksel Lund Svindal

2013: Håvard Bøkko

2015: Ragnhild Mowinckel