Trener Christian Berge synes ikke så mye om landslagets garderobemusikk. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

KRAKOW (adressa.no): Å vinne en kamp i hovedrunden i EM er solid, og når det skjer mot vertsnasjonen foran 15000 rimelig høylytte polakker blir seiersgleden enda større.

For det noe spesielt Norges håndballherrer fikk oppleve i Krakow lørdag kveld.

— Det var en helt vanvittig stemning. Jeg merket det allerede under nasjonalsangen. Alle sto og skrek nasjonalsangen. Det var en fantastisk ramme rundt kampen, sier Kent Robin Tønnesen til adressa.no.

— Det var helt rått og utrolig kult. Da var det utrolig deilig å kunne ta den kampen, sier han.

Ristet i gulvet

Håndballguttene, som er i ferd med å bli nasjonale kjæledegger etter prestasjonene i Polen, merket stemningen også på noe annet enn lydnivået.

— Jeg skulle sette en sperre i angrep, og da vibrerte det i hele gulvet. Det var helt sykt. Da fikk jeg frysninger. Det ristet i gulvet, og det har jeg aldri vært borti før, sier strekspiller Joakim Hykkerud.

Selv har han vært med på å spille foran det som da var rekordmange 36000 tilskuere i danske Parken i 2011. — Dette var enda råere, poengterer han.

— Og det er deilig at det var såpass stille etterpå, sier Hykkerud med et glis.

- Seint når du avslutter med Westlife

Etter en slik kamp, som gjør at Norge fortsatt har en reell mulighet til å komme til en semifinale i et mesterskap for første gang, pumper adrenalinet. Og Hykkerud må innrømme at han og romkamerat Magnus Jøndal ble værende våken til sent i natt.

Trener Christian Berge synes ikke så mye om landslagets garderobemusikk. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

— Jeg husker ikke når vi sovnet, men vi avsluttet med Westlife på spillelisten. Da er det seint, konkluderer han.

Musikkvalget får landslagssjef Christian Berge til å le.

— Musikksmaken til guttene er ikke mye å skryte av. Det er mye rart i den garderoben av musikksmak, sier han.

Selv ville han valgt en singer/songwriter-variant, men innser at det ikke er noe som girer dem opp til kamp.

Så Makedonia i natt

Klokken ble fire natt til søndag før Berge falt i søvn. Han tilbragte natten som han ofte gjør, med håndballkamper på laptopen.

— Først skulle jeg se kampen på nytt, og så begynte jeg å tenke på hva vi kan gjøre annerledes mot Makedonia (motstander mandag). Så snek Makedonia seg inn i tankene, og deretter begynte jeg å se på dem. Det gikk noen kamper i natt, det gjorde det. Men jeg tror det hadde vært vanskelig å sove uansett, sier Berge.