KRAKOW: — Den lagmoralen vi viser overgår alt annet jeg har sett av andre lag her i Polen. Det er et imponerende samhold blant gutta, sa en stolt Bjarte Myrhol.

Han fikk med seg bare ti minutter av åpningskampen mot Island før han fikk et kutt mellom to fingre og måtte sy fire stinge. Siden har han bare bygget opp overskudd, og kapteinen slapp løs all energien mot Polen og var en bauta i forsvar.

— Å være med å slå Polen her var enormt. Hvordan jeg vil rangere denne? Jeg har ikke vært med å vinne så mange mellomrundekamper i et mesterskap, og jeg har aldri stått med seks poeng etter én kamp i hovedrunden, sier Skjern-spilleren.

(krever innlogging)

Fortsatt åpent EM

— Det er nesten surrealistisk å stå her å snakke om mulig semifinale, men jeg kan ikke prate meg bort fra det. Men la meg først få en kopp kaffe i morgen tidlig, sier Myrhol og smiler. Igjen rant blodet fra kapteinen, men denne gang fra nesen.

— Det er ikke noe å bry seg om. Adrenalin er god medisin, fortsetter Skjern-spilleren som scoret ett, men forhindret mye.

— Jeg synes vi vant fortjent. Vi styrte og presset polakkene fra første stund, mener Myrhol.

Polen ledet 5-2 etter ni minutter, med etter 17 minutter utlignet Norge til 8-8 og var siden aldri bak.

Frankrike og Norge leder nå hovedrunde 1 med seks poeng. Frankrike har 20 plussmål, Norge syv. Bare to norske tap, mot Makedonia og Frankrike, kan gjøre at semifinalen glipper. Det gjør den hvis Polen slår Hviterussland (nokså sikkert) og Kroatia.

Det er heller ikke usannsynlig at Polen slår Kroatia. Med sine fire poeng og bare én gjenstående kamp, er kroatene sjanseløse på semifinale. De kan bare få seks poeng, men vil da gå bak Norge på innbyrdes oppgjør. Taper Polen en av sine to siste, vil de også få seks poeng, men også polakkene vil gå bak Norge på innbyrdes oppgjør.

Mest sannsynlige utfall

Dette er egentlig det mest sannsynlige utfallet av de siste kampene: Norge slår Makedonia, men taper mot Frankrike. Polen vinner begge sine to siste. Da vil Frankrike, Polen og Norge alle ende på åtte poeng. Da vil alle ha slått alle, og det er målforskjell mellom disse som blir avgjørende.

Polen har nå fire plussmål i denne trekampen, etter å ha slått Frankrike 31-25, mens Norge har to pluss etter 30-28 over Polen.

Med andre ord kan ikke Norge tape med mer enn tre mot Frankrike. Taper vi med fire, ender både Frankrike og Norge med to minusmål. Da kommer andre, mer spissfindige målregnestykker inn.