POLEN-NORGE 28-30:

KRAKOW (adressa.no): EM-prestasjonene til Espen Lie Hansen har ikke vært bedre enn middels pluss i det innledende gruppespillet.

**BØRSEN:

(krever innlogging)**

11 scoringer på 22 forsøk på de tre første kampene fikk storskytteren til å si til lagkameratene at han bare hadde tatt det med ro i gruppespillet, men at det nå skulle løsne.

Den spådommen traff han åpenbart med.

Det var full spiker fra start, og Bregenz-proffen fyrte av skudd etter skudd – uten tanke på at han bommet på to av de første fire avslutningene. De neste fire ble dunket i nettet på mer eller mindre imponerende vis.

Og til slutt sto han med åtte scoringer på elleve forsøk i den meget imponerende 30-28-seieren over vertsnasjon Polen.

— Det var både julaften og bursdag på én gang. Dette var moro, sier Lie Hansen om sin egen kamp.

Gode børskarakterer

Han blir belønnet med 9 av 10 mulige på børsen av både 100% Sport og VG.

— Det er jo gøy. Det er ikke hver dag man får det, sier han, og er enig i at han gjorde en solid forestilling.

— Den er høyt oppe på listen over de beste landskampene jeg har spilt. Jeg tror den er topp tre, for å si det sånn, sier han.

15000 elleville polakker bød opp til fest i Tauron Arena lørdag kveld, men noen av gjestene ble festbremser for hjemmefansen.

Etter en litt trøblete start tok Norge tak i kampen, og var i føringen gjennom hele andre omgang. Og nå står Norge med seks poeng av seks mulige i hovedrunden. Da er det lov til å begynne å snakke om semifinalemulighetene – selv om det gjenstår oppgjør mot både Makedonia og knallsterke Frankrike.

— Vi begynner å stikke den ene foten inn i semifinalen, føler jeg. Vi må kose oss med kampen og en Pepsi Max i kveld, og så konsentrerer vi oss om Makedonia fra i morgen. Vi må ikke ta helt av, sier Lie Hansen.

- Tenker Makedonia

Det maner også landslagssjef Christian Berge om.

— Vi er i en bra situasjon, men jeg tenker på Makedonia nå. Det er også en tøff motstander, så det krever nullstilling fra vår side, sier han.

Samtidig passer han på å rose spillerne sine etter tomålsseieren over Polen.

— De viser en selvtillit i dag som er noe ekstra. Alle sammen leverer samtidig. Vi snakket om det i trenerteamet på forhånd, at vi manglet den kampen der alle leverte. Den fikk vi litt her. Spillerne gjør en fantastisk innsats utpå her, det gjør de virkelig, sier han.