— Alt er i våre hender, sa landslagssjef Åge Hareide etter onsdagens 2-2-drama mot Hellas på Ullevaal.

— Jeg gikk rundt og messet om det i garderoben da kampen var over. Nå styrer vi selv. Det hadde vi ikke gjort dersom Hellas hadde kontret inn 3-2 på overtid, forteller hans assistent, Ola By Rise.

Men duoen har tre motstandere som gjerne vil ha et ord med i laget før det bestemmer hvilke to nasjoner som får reise til Sveits og Østerrike neste sommer.

Formsvake Bosnia

Først ut er Bosnia-Hercegovina, som langt på vei har hektet seg selv av etter 0-1 mot Moldova og Ungarn den siste uken.

— De er ikke helt kjørt, men de møter Hellas på en kampdag hvor vi har fri, og etter den kampen kan det være over for dem, sier By Rise.

Han karakteriserer Bosnia som et lag med store svingninger, og er mest av alt lettet for at Norge skal møte dem i Sarajevo, og ikke i den noe rufsete byen Zenica, der Nils Johan Sembs lag tapte 0-1 i 2003. — Jeg tror det er veldig greit. Da blir betingelsene mer like enn de ville ha vært i Zenica, mener han.

Sinne i Tyrkia

Det ble bråk da Tyrkia spilte 2-2 mot Malta i helgen. Onsdag reiste laget seg igjen, og banket Ungarn 3-0. Trener Fatih Terims stolthet var allerede såret.

— Han ble så irritert over kritikken han og laget fikk etter Malta-kampen at han har bestemt seg for ikke å svare på spørsmål fra pressen før gruppespillet er over, forteller den fotballgale nasjonens pressesjef, Ilker Ugur.

Terim holdt en tre minutter lang analyse etter triumfen over Ungarn, og sa blant annet at tyrkerne har en fordel i forhold til Norge.

— Turen til Norge blir utvilsomt den mest avgjørende i gruppen. Vi mistet forrige VM og forrige EM, og som du sikkert vet er fotball religion her. Derfor betyr en plass i neste mesterskap enormt mye, forteller Ugur. Som selvsagt ikke kan unngå å nevne den tidligere Besiktas-spilleren John Carew:

— Her sier man at det er "Carew og vennene hans" som er det norske laget.

— Norge avslutter mot Malta - er det en kamp det er helt opplagt at nordmennene vinner?

— Vi trodde også at det var opplagt at vi skulle vinne. Men det farlige med Malta er at spillerne ikke bryr seg om de taper eller vinner. De bare spiller fotball for å ha det gøy!

Stolte Malta

Ikke bare for å ha det gøy, understreker Ilker Ugurs maltesiske kollega, Alex Vella:

— Før kvalifiseringen startet, hadde vi to mål: Det første var å ta flere poeng enn fire, som var vår tidligere rekord. Det har vi klart. Det andre var å unngå sisteplassen i gruppen. Der kjemper vi fortsatt med Moldova, advarer Vella.

Han avviser på det sterkeste at avslutningskampen mot Norge i slutten av november vil være uten betydning for Malta, selv om den lille nasjonen som vanlig ikke er i nærheten av å kvalifisere seg for et mesterskap.

— Våre menn spiller fotball med hjertet. Stoltheten betyr alt.