ULLEVAAL (aftenposten.no): Landslagstrener Egil ”Drillo” Olsen forteller at det har vært mange spørsmålstegn knyttet til laguttaket til fredagens kvalikkamp mot Kypros.

En åpenbar problemstilling har vært midtbanekonstellasjonen. Men også når det gjelder midtforsvaret har Drillo måttet gå flere runder med seg selv.

For hvem skal danne midtstopperpar med det soleklare førstevalget Brede Hangeland?

Lenge var Kjetil Wæhler Hangelands faste makker, men han ble ikke tatt ut av Drillo denne gangen. Nå er Vegard Forren, Fredrik Semb Berge og Johan Lædre Bjørdal kandidatene. Av disse fremstår de to førstnevnte som mest aktuelle. Sistnevnte kom inn som erstatter for Tore Reginiussen, som meldte forfall.

— Ikke like god som før Southampton

Ved et valg av Forren vil Hangeland måtte flyttes vekk fra sin favorittposisjon på venstre midtstopperplass.

— Vi er godt forspente på midtstopperplass. Forren er kreativ, har et bra tilslag og er røff i luften. Samtidig er de andre hurtigere. Det er flere avveininger som må gjøres, forklarte Drillo onsdag. Da sa han at han ennå ikke hadde bestemt seg.

Forren var tilbake på landslaget igjen i treningskampen mot Sverige etter en periode i kulden. Etter overgangen til Southampton sist vinter ble det ingen spilletid. Derfor vendte han i sommer tilbake til Molde, der han har rukket å spille seks eliteseriekamper.

— Forren er ikke helt der han var før han dro, mener Drillo.

— Jeg har fått spille mye for Molde den siste tiden, og formen er på vei oppover. Jeg føler at jeg har mye å bidra med, sier Forren til aftenposten.no, og fortsetter:

— Jeg er fysisk bra, og så handler det om å spille kamper. Det har jeg nå fått gjort. Jeg er i hvert fall ikke langt unna der jeg var før jeg dro.

Fortsatt i Odd

Odd Ballklubbs Semb Berge har vært en av eliteseriens formspillere sesongen gjennom.

— Forren har fått spille en del han også nå, så den formen er der. Men det er klart det er viktig å være stabil og spille mange kamper etter hverandre. Det er da utviklingen kommer. Formen min er grei og jeg er klar hvis det skjer noe, sier Semb Berge.

Semb Berge har vært koblet til en rekke utenlandske klubber i sommer, uten at det er kommet opp noe konkret å ta stilling til. Han mener han fortsatt kan utvikle seg i Odd. På spørsmål om han foretrekker fast eliteseriespill fremfor en benketilværelse, men en bedre treningshverdag i en Premier League-klubb, svarer han:

— Ja, i hvert fall der jeg er nå. Jeg trenger å spille hele tiden.

Han trekker frem defensiv styrke og hurtighet som det han først og fremst kan tilføre landslaget i kvalikkampene.

- Har mye å bidra med

Forren legger inn en søknad om startplass mot Kypros:

— Jeg håper å få starte, men det er 23 mann i troppen som vil bidra, Vi får se, men jeg har i hvert fall vist at jeg har prestert godt i landskamper tidligere. Med meg og Hangeland har vi vært solide så å si i hver kamp. Det var kanskje litt smårusk mot Sverige, men mye positivt også. Samarbeidet med ham har fungert bra, og vil eventuelt gjøre det også i morgen, sier Forren.

— Jeg har mye å bidra med ikke minst offensivt, jeg liker å være med i den delen av spillet og er sterk på dødballer offensivt og defensivt. Kypros vil legge seg lavt, og da er det positivt p ha midtstoppere som liker seg offensivt, sier Forren videre.

Han mener han er kommet styrket ut av Southampton-oppholdet.

— Det var en sjanse jeg måtte ta, og jeg angrer ikke noe. Jeg tror det bare er positivt med tanke på hva som skal skje videre. Nå var det viktig for meg å komme tilbake og få spille fotball, så håper jeg sjansen dukke ropp på ny. Da vil jeg være enda tryggere og vite mer hva jeg går til. Jeg tror jeg får mye tilbake for dette frem i tid, sier Forren.

- Inspirerende å lære av Hangeland

Semb Berge fikk en halvtime ved siden av Hangeland mot Sverige.

— Det er fantastisk å spille med ham. Jeg har jo fulgt med på ham på TV, så for meg er det helt topp å kunne lære av ham. Det gir masse inspirasjon, sier Semb Berge, som var sentral da Norge i juni tok bronse i U21-EM i Israel.

— Vi er unge og kan tilføre noe nytt, vi kan konkurrere med de etablerte. At det blir mer konkurranse tror jeg er sunt for landslaget, sier Semb Berge.

Forsvarerne er enige om at Kypros-kampen må vinnes om VM-håpet ikke skal være ute. Forren innrømmer at premissene for oppgjøret legger et ekstra press på laget.

— Vi må slå et lag som Kypros hjemme om det i det hele tatt skal være snakk om Brasil. Vi vet at vi trenger tre poeng, men vi vet også at vi er et bedre lag enn Kypros, sier Forren.