ULLEVAAL (aftenposten.no): Med fire kamper igjen av VM-kvalifiseringen vurderer landslagstrener Egil ”Drillo” Olsen Norges sjanser for play off. En 2. plass vil gi play off om Norge ikke får færrest poeng av toerlagene i alle kvalikgruppene.

— Vi har tre hjemmekamper, og vi pleier å vinne hjemme. Vinner vi de tre hjemmekampene er vi veldig langt på vei mot play off. Og om vi kommer til play off, er det i hvert fall 50/50 der, sier Drillo.

Da han av TV 2 ble konfrontert med en spørreundersøkelse som viste at troen på VM i folket var svært lav, svarte han at han var langt sterkere i troen på Brasil-tur i 2014. Drillo er klar på at fredagens hjemmekamp mot Kypros må vinnes.

— Hvis vi skal til Brasil, må vi vinne. Det er sikkert mulig å regne på noen prosenter om det skulle bli uavgjort, men min magefølelse vil da være at vi er ute, fastslår Drillo.

- True bakrom

- Hvordan skal dere slå Kypros?

— Vi skal gjøre det bedre enn de siste to kampene defensivt. I de kampene har vi vært dårligere defensivt enn hva vi er vant med. Det går litt på manglende erfaring med soneforsvar, sier Drillo.

Han fortsetter:

— Kypros skaper stort sett sjanser på overganger. Nøkkelen er ikke å gi dem de sjansene. Fremover må vi i større grad utnytte bakrom. Sveits kom til masse innlegg mot Kypros, men de er gode til å forsvare seg i luften og flinke til å komme hjem med mye folk.

Tirsdag er det kamp mot Sveits. Da kan Marcus Pedersen være tilbake. Drillo bekrefter torsdag at spissen er uaktuell mot Kypros. Utover Pedersen kan Drillo mønstre en skadefri tropp.

Spesielt på midtbanen har det vært knyttet usikkerhet til Drillos laguttak. Treneren forteller om et laguttak med mange spørsmålstegn.

— Det har vært mange spørsmålstegn. Og det jeg har i bakhodet er litt annerledes enn det jeg hadde i bakhodet før samlingen begynte, forteller Drillo.