— Jeg tror sjansene for at Bjarte spiller er under femti prosent. Han er blitt mye bedre, men når man slår opp en slik skade som han har gjort, må alt gro fra bunnen, sier landslagslege Thomas Torgalsen.

Det var i åpningskampen mot Island at landslagskapteinen fikk hånden til Aron Palmarsson mellom to fingre, og det oppsto en flenge helt inn til benet.

Dette er en uhyre sjelden skade, men pussig nok fikk Myrhol en lik skade i oktober, og det var den han slo opp igjen.

— Arrvev som sprekker opp gror saktere, men Bjarte er med og kaster ball og har ikke så vondt lenger, forteller Torgalsen, som likevel ikke har så lyst til å slippe veteranen til for tidlig.

Har sittet «klar» på benken

Hva ikke så mange vet, er at Myrhol faktisk har sittet på benken «klar» for spill helt siden skaden oppsto. Med det har bare vært med det tanke på det verst tenkelige krisescenariet. Nemlig at Norges tre andre strekspillere skulle ha blitt skadet i samme kamp, Marius Gullerud, Joakim Hykkerud og Petter Øverby. Men risikoen for det er ikke større enn at en svenske skulle vinne et hopprenn.

Når Norge møter Polen lørdag, er det åtte dager siden Myrhol måtte sy fire sting. Han kan teipes opp og sendes på banen, men risikerer en til to ukers ekstra pause hvis flengen slås opp igjen.

— Vi skal snakke sammen lørdag, men trolig tar vi ikke stingene før mandag, sier Thomas Torgalsen, som berømmer Myrhol for den jobben han gjør på oppvarmingen og i garderoben.

— Han er fortsatt en utrolig viktig del av teamet.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: