KRAKOW: Rhein-Neckar Löwen-backen flyttet til Bergen som treåring og ser seg selv som bergenser, om enn med en litt flytende bergensdialekt.

Men fotballmessig er Harald Reinkind litt atypisk til bergenser å være.

For selv om byen er Bergen, er laget Rosenborg.

— Jeg har en mor som er fra Lerkendal-området og en far fra Stadsbygda. Vi var mye i Trøndelag om sommeren og besøkte besteforeldre, tanter og onkler, sier Reinkind, som har vært landslagssjef Christian Berges foretrukne startmann på høyrebackplassen under EM i Polen.

Hadde en god unnskyldning

Og det var på besøk hos besteforeldrene – i nærheten av Lerkendal – Reinkind kunne høre jubelen fra Rosenborgs kamper. Og det var slektstilknytningen til Trøndelag som gjorde det mulig for ham å velge RBK som klubb.

— Rosenborg var det beste laget i mange år da jeg begynte å følge med på ting. Det er lett å følge det beste laget, og jeg hadde en fin unnskyldning med mor og far fra Trondheim, sier han.

Storscorer Harald Brattbakk var blant de største heltene, og Reinkind hadde på seg RBK-drakt med G-sport-reklamen på magen når han gikk på kamp på Brann stadion.

- Var det problematisk, som bergenser, å holde med Rosenborg?

— Ja, man fikk selvfølgelig høre det litt av og til, men nå var jo stort sett Rosenborg best, da. Og utenom Rosenborg-Brann håpet jeg at Brann skulle gjøre det godt også. Så jeg er litt patriotisk, sier han.

BLOGG:

Voldsom støtte

Onsdag kveld fikk han tatt Tauron Arena i Krakow nærmere i skue. Arenaen – hvor Norge møter vertsnasjon Polen i den første hovedrundekampen lørdag kveld – har plass til over 15 000 tilskuere, og ser riktig så imponerende ut sett fra spilleflaten.

— Dette er en av de kuleste arenaene jeg har vært i. Med 15 000 polakker her kan det bli trøkk, sier han.

Både Norge og Polen går inn i hovedrunden med fire poeng, som er full pott.

- Hvor tror du det kommer til å smelle på lørdag?

— Jeg tror det kommer til å smelle på de 20x40 meterne på banen der, overalt egentlig. Polen har gode sjanser til å komme til en semifinale også, og bør kanskje slå oss om de skal komme seg dit, sier Reinkind.

Men hjemmebane, med stappfull hall i ryggen, trenger ikke alltid være en fordel.

— Selvfølgelig ikke. Det er de som har mest press på seg, og det kan være fint for vår del. Men samtidig får de en enorm støtte, som kan gi dem en ekstra boost, minner han om.