– Ja, vi ser sterke ut. Men dersom den rette spillertypen dukker opp, en spiller som kan gå inn og definitivt gjøre oss bedre, vil det nok være smart av oss å slå til, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Med en formidabel bredde, ligaens beste angriper i Josh Soares, en fin miks av etablert og spennende, overlegen fysisk kraft og spillere som vet hva som kreves for å vinne skulle en kanskje tro at klubbledelsen var fornøyd med rikets tilstand i DNB Arena. Det er de for så vidt også. Men Oilers vil alltid bli litt bedre. Derfor sonderer nå sportsdirektør Pål Haukali Higson overgangsmarkedet for å se om det er mulig å gjøre laget enda sterkere inn mot sluttspillet.

Fikk du med deg dette?

Én ledig plass

— Akkurat nå er det ganske få spillere tilgjengelig. Men det er fortsatt to uker til overgangsvinduet stenger. Behovet er ikke skrikende, så handler det jo om å være best mulig rustet for det som kommer. Laget ser solid ut, så dersom vi velger å hente en ny mann, må det være en som helt klart er god nok. Det må være en spillertype som gjør oss bedre, sier Higson.

Oilers har i øyeblikket seks spillere som regnes som utlendinger. De har lov til å ha syv. Overgangsvinduet stenger 31. januar. Under Thoresen har Oilers hatt for vane å fylle opp utlendingskvoten før serieinnspurt og sluttspill. Det har stort sett fungert bra. Det er fem NM-gull på seks sesonger et bevis på.

— Men situasjonen er litt annerledes denne sesongen. Bredden i laget er bedre. Behovet er ikke like stort som tidligere, men vi vil jo vinne. Vi vet at det vil komme skader og kanskje også suspensjoner i et sluttspill. Det handler om å gjøre sjansene for å vinne best mulig, forklarer Thoresen.

Blant sesongens beste

Lørdag fikk han se sitt lag vise styrke og kvalitet da Stjernen ble utspilt og slått med 5-1. Formsvikten før jul er et tilbakelagt kapittel, og nå bare et nyttig minne om at ting ikke går av seg selv. Oilers er friskmeldt – og ser ut til å cruise mot nytt seriegull.

Derfor var en godt fornøyd trener som snakket med Aftenbladet etter kampen. Oilers fikk en vanskelig start, med mål i mot etter 24 sekunder, men reiste seg mesterlig og rundspilte gjestene i lange perioder. Bakerst sto Ruben Smith godt i mål, framover viste Oilers styrke. Alle rekkene leverte gode prestasjoner og bidro til at Stavanger kunne rulle over Stjernen i det som var en av sesongens mest komplette hjemmekamper.

— Vi ser solide ut. Fortsetter vi å spille som dette, ser jeg ikke for meg at vi skal gi bort veldig mange poeng i serieavslutningen. Vi er ikke helt der ennå, men vi begynner å nærme oss noe som ligner på en trygg luke på toppen av tabellen, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson.