LILLEHAMMER — STAVANGER OILERS 1-3 (1-1, 0-0, 0-2):

Kristins Hall (Aftenbladet): To raske mål fra Phillippe Cornet helt i slutten av tredje periode var nok for Stavanger Oilers mot bunnlaget Lillehammer.

Etter 56 minutter med stillingskrig, satte de opp tempoet og avgjorde kampen.

Dermed ble det 3-1. — Det har vært en lang dag. Vi begynte veldig tidlig med morgenøkten, og det tar litt tid å komme seg opp hit. Vi brukte lang tid før vi kom i gang på isen, klarte ikke å finne nettet og hadde mistet mange pucker. Det var ganske dårlig, egentlig, sier Dan Kissel.

— Men vi vant! Vi har vært en del i disse situasjonene i år, og ville ikke havne i forlengning i dag, sier Dan Kissel.

— Vi virket seige i dag. Både i tankegang og utføring og pasningskvalitet. Vi hadde faktisk litt lite disiplin i valgene våre, så vi levde farlig en stund. Men Ruben (Smith) redder oss når vi kunne blitt straffet. Importspillerne våre setter tre fine mål, så det får vi ta i mot. Det er kvaliteten i laget vårt som gjør at vi vinner, sier Petter Thoresen.

Lillehammer tok ledelsen

Dan Kissel åpnet kampen med å finte seg forbi en Lillehammer-back og avslutte fra noe skrått hold. Lillehammers målvakt Zajkowski reddet greit.

Så fikk vertene straffe. Joakim Eidsæther var først på en puck som ble dumpet inn i Oilers' sone. Han plukket den opp rett foran Oilers-keeper Ruben Smith, men ble tatt av Daniel Bøen Rokseth.

Straffen satt han med et skudd oppe i Smiths høyre kryss.

Etter noen minutter med vedvarende press fra hjemmelaget, sørget Dan Kissel for Oilers' utligning.

Han plukket opp pucken i rundvantet, fintet Lillehammer-backen Eric Meland ut av ishallen og satte pucken forbi Michal Zajkowski.

Siden fortsatte kampen med stillingskrig. Det bølget fram og tilbake gjennom hele andre periode. Lagene vekslet på å angripe, men slet med å skape store sjanser.

Slik fortsatte det også lenge i tredje periode.

Vakkert angrep

Så giret Oilers opp. Det gav uttelling.

Josh Soares fikk pucken i rundvantet av Dennis Sveum. Soares spilte direkte til Kissel, som sto plassert rett bak mål. Han tok med seg pucken ut til siden og spilte den perfekt på køllebladet til Cornet, som kom i stor fart mot mål.

Lillehammer ble utspilt. 2-1. Halvannet minutt senere satt den igjen for Oilers.

I overtall skjøt Johannes Johannesen fra blålinja. Foran mål sto Philippe Cornet og styrte pucken i mål.